fbpx
Франція опрацює питання передачі Україні танків Leclerc

Франція опрацює питання передачі Україні танків Leclerc

Бронетехніка Військова допомога Європа Світ Танк Танк Leclerc Україна Франція

Міністерство оборони Франції опрацює питання можливої передачі Україні танків Leclerc.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що «ніщо не виключено» щодо постачання цих танків.

«Щодо Leclerc, я попросив міністра оборони попрацювати над цим. Ніщо не виключено», – заявив президент Франції.

При цьому він уточнив, що рішення ухвалюватиметься за трьома критеріями.

По-перше, «що це не ескалація», по-друге, «що це може надати реальну та ефективну підтримку» Україні, і по-третє, це не послабить «французьку обороноздатність».

Олаф Шольц зі свого боку відповідав на питання про танки Leoprad, які бажає отримати Київ.

«Те, як ми діяли у минулому, завжди тісно узгоджується з нашими друзями та союзниками, і ми продовжуватимемо діяти відповідно до конкретної ситуації», – відповів

На спільний зустрічі очільників Франції та Німеччини також заявили, що країни будуть підтримувати Україну «стільки, скільки буде потрібно» і «непохитно» протистоятимуть російській агресії.

«Ми продовжуватимемо надавати Україні, поки це необхідно, всю підтримку, якої вона потребує. Разом, як європейці, щоб захистити наш європейський проєкт миру», – сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Президент Франції Еммануель Макрон також підтвердив непохитну підтримку двох країн українському народу в усіх сферах. «Після 24 лютого наш союз не був розділений і не ухилився від своєї відповідальності», – додав він.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та Президент Франції Еммануель Макрон на спільній зустрічі. 22.01.2023. Франція. Фото: Еммануель Макрон

Канцлер Німеччини і президент Франції 22 січня в Парижі відзначають 60-річчя укладення договору про примирення між двома країнами. Перебуваючи з візитом у Парижі Шольц назвав франко-німецьку пару «локомотивом» Європи.

Нагадаємо, французький виробник озброєнь, компанія Nexter отримала замовлення на модернізацію ще однієї партії танків Leclerc для французького війська.

Бронетехніка Військова допомога Європа Світ Танк Танк Leclerc Україна Франція