fbpx
Франція відкриє завод з виробництва 155-мм снарядів у Бельгії 

Франція відкриє завод з виробництва 155-мм снарядів у Бельгії 

KNDS Бельгія Виробництво боєприпасів Європа Світ Франція

Франція планує відкрити новий завод з виробництва 155-мм артилерійських снарядів у Бельгії.

Про це повідомив військовий оглядач видання «The Insider».

Завод буде відкритий наступного тижня компанією KNDS Mecar у Бельгії, яка є дочірньою компанією французької Ouest-France.

У перспективі, це забезпечить значне підвищення темпів виробництва артилерійських снарядів, які наразі так потребує як Україна, так і європейські армії.

Треба зазначити, що завод Petit-Roeulx-les-Nivelles буде спеціалізуватись на виробництві корпусів артилерійських снарядів.

Їх заповнення вибухівкою буде відбуватись вже на інших підприємствах Бельгії та Франції.

Не дивлячись на відкриття, повноцінне функціонування підприємства розпочнеться не раніше 2025 року, без урахування нарощування темпів виробництва.

Нагадаємо, що крім розширення виробництва корпусів 155-мм снарядів, Франція також розширює виробництва спеціальних модульних артилерійських зарядів, які використовуються для стрільби артилерійськими снарядами.

Виробник модульних зарядів Eurenco планує наростить виробництво модульних порохових зарядів для артилерії до 500 000 одиниць на рік.

Відповідно до замовлення, французька компанія запустить виробництво та випускатиме до 1200 тонн артилерійського пороху на рік на своїх потужностях у місті Бержерак, у розбудову яких було інвестовано понад 500 млн євро.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що у французькому місті Бержерак почали будувати нову лінію з виробництва пороху для потреб ЄС та України.

Нова виробнича лінія заводу має розпочати роботу вже на початку 2025 року, і майже одразу ж перші «плоди» його виробництва має отримати українська армія.

KNDS Бельгія Виробництво боєприпасів Європа Світ Франція