fbpx
Франція відновлює військові операції у Малі

Франція відновлює військові операції у Малі

Африка Малі Світ Франція

Франція відновлює спільні військові операції у Малі, які були зупинені 3 червня після державного перевороту.

Про це пише «Анадолу» з посиланням на повідомлення Міністерства оборони Франції.

Офіційний Париж провів консультації з новою перехідною владою на предмет повернення влади до цивільних

Франція у взаємодії з усіма країнами, що беруть участь в операції «Бархан», включаючи сили «Табука», прийняла рішення по відновленню спільних військових операцій у Малі, які були призупинені 3 червня.

Лідер військового перевороту, що відбувся у Малі 18 серпня 2020 року, полковник Ассімі Гоіта, який під час цивільного перехідного перехідного процесу займав пост віце-президента, наказав затримати багатьох високопоставлених чиновників, включно з президентом Ба Ндау та прем’єр-міністра Мократа Уана, на тих обставинах, що зміни у кабінеті міністрів 24 травня не відповідали процедурам.

У результаті Гоіта оголосив себе президентом Малі.

Військовий переворот у Малі

Франція 3 червня тимчасово призупинила спільні операції з малійськими військовими до отримання гарантій повернення цивільних осіб до влади у цій країні.

Президент Франції Еммануель Макрон 10 червня заявив про рішення завершити операцію «Бархан», яка триває вже сім років за участь п’яти тисяч французьких військових.

Варто згадати, що на початку цього року, французький контингент у Малі зазнав втрат – двоє військових загинуло та ще одного бійця було поранено.

Результат підриву французького БТР VBCI у Малі

Сталось це в результаті підриву бронетранспортеру збройних сил Франції на саморобному вибуховому пристрої. Військовослужбовці виконували місію по збору розвідданих у східному районі Менака.

25 червня у Малі, внаслідок вибуху бомби, закладеної в автомобіль, поранення отримали військові Бундесверу.

Стан двох з них оцінюється як стабільний, а третій на той час знаходився на операції, уточнила міністр. Всі постраждалі були доставлені в Гао на вертольоті, після чого їх розподілили в німецькі, французькі та китайські медичні установи, зазначила Крамп-Карренбауер.

Африка Малі Світ Франція