fbpx
GDELS представив нову бронемашину Piranha HMC

GDELS представив нову бронемашину Piranha HMC

General Dynamics Piranha HMC Piranha V Бронетехніка Європа Світ

General Dynamics European Land Systems представила важку колісну броньовану машину Piranha Heavy Mission Carrier, що стане доповненням сімейства Piranha V.

Новина оприлюднена пресслужбою компанії.

У понеділок, 15 квітня, компанія представила важку броньовану машину Piranha Heavy Mission Carrier 10×10, що призначена для використання в якості спеціальної платформи для різних бойових систем.

У GDELS розповіли, що проект Piranha HMC був створений як відповідь на зростаючий попит на високоманеврені колісні броньовані машини для виконання складних завдань, що вимагають значного корисного навантаження, при цьому відповідаючи основним вимогам мобільності стандартів НАТО та інших міжнародних клієнтів.

Графічна модель версії бронемашини Piranha HMC. Фото: General Dynamics European Land Systems (GDELS)

Розроблена на базі бронетранспортера MOWAG Piranha V 5-вісна колісна платформа здатна транспортувати вантажі та системи вагою до 17 тон.

Машина отримала підвіску з рульовим управлінням першої, другої, четвертої і п’ятої осі. Ці характеристики забезпечують мінімальне навантаження на вісь, високу прохідність по бездоріжжю та здатність долати протитанкові рови.

Piranha HMC може бути використана для виконання логістичних завдань або в якості платформи артилерійських систем, комплексів протиповітряної оборони або інженерних систем“, – розповідає Томас Кауфманн, віце-президент GDELS.

Pirahna AGM 155

Наразі мобільна платформа вже використовується в якості шасі для прототипу швейцарської локалізованої версії колісної самохідної гаубиці RCH 155.

На посилене шасі 5-вісне шасі був змонтований 12,5-тонний дистанційно керований артилерійський модуль. Очікується, що шасі дозволить вести вогонь без використання грунтових упорів та навіть під час руху, як і оригінальне шасі Boxer.

Графічне зображення гаубиці RCH 155 на шасі Pirahna HMC.

Згідно з табличними данними, нова бойова машина стала легшою на 5 тонн, порівняно з оригінальною конфігурацією, та важить 34 тонни.

Звідти ж відомо, що нова машина отримала оновлене моторно-трансмісійне відділення з новою коробкою передач та двигуном Scania DC13.

Завдяки повністю автоматизованому бойовому відділенню екіпаж Pirahna AGM 155 складається лише з двох осіб: механіка-водія та оператора озброєння.

General Dynamics Piranha HMC Piranha V Бронетехніка Європа Світ