fbpx
Генерал-майор Анатолій Баргилевич призначений на посаду начальника Генерального штабу

Генерал-майор Анатолій Баргилевич призначений на посаду начальника Генерального штабу

Війна з Росією Генеральний штаб Тероборона (ТрО) Україна

Новим начальником Генерального штабу Збройних Сил України призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Зеленський повідомив, що Баргилевича призначено за пропозицією нового Головнокомандувача Олександра Сирського. На цій посаді він замінив генерал-лейтенанта Сергія Шаптала.

«Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі», – охарактеризував новопризначеного начальника Генштабу президент.

До призначення на посаду начальника Генерального штабу, Баргилевич обіймав посаду командувача Сил територіальної оборони.

Крім того, він був начальником штабу оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”, а раніше, до повномасштабної російсько-української війни – заступником командувача Сухопутних військ.

Також стало відомо, що Сирський визначив кандидатури своїх заступників та заступників начальника Генерального штабу.

«Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів. І дуже важливо, що Головком разом із міністром оборони провів розмови з партнерами – Німеччина, Франція, Сполучені Штати. Знаю, що все максимально детально: постачання, заповнення дефіцитів, снаряди, зброя», – сказав Зеленський.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що генерала Валерія Залужного зняли з посади Головнокомандувача Збройних Сил України, а на його місце призначили генерал-полковника Олександра Сирського.

Тоді ж Зеленський повідомив, що бригадні генерали Андрій Гнатов, Михайло Драпатий, Ігор Скибюк та полковники Павло Паліса і Вадим Сухаревський розглядаються на керівні посади у війську.

Президент також оприлюднив свої очікування змін у Збройних Силах України:

  • На столі має з’явитися реалістичний, детальний план дій Збройних Сил України на 2024 рік. З урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектив.
  • Кожна бойова бригада на першій лінії повинна отримати ефективну західну зброю – має відбутися справедливий перерозподіл такої зброї на користь саме першої лінії фронту.
  • Треба розв’язати проблеми з логістикою. Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони.
  • Кожен генерал має знати фронт. Якщо генерал не знає фронту, він не служить Україні.
  • Має бути виправлена надмірна та невиправдана чисельність у штабах.
  • Треба побудувати в армії дієву систему ротацій. За основу можна взяти досвід окремих бойових бригад Збройних Сил України та підрозділів Державної прикордонної служби України, де існує така система. Ротації – це обов’язково.
  • Потрібне очевидне підвищення якості навчання воїнів – тільки навчені солдати на першій лінії.

Президент також наголосив, що повинен бути призначений перший командувач новостворених Сил безпілотних систем.

Війна з Росією Генеральний штаб Тероборона (ТрО) Україна