fbpx
Генеральний штаб озвучив заходи по боротьбі з коронавірусом

Генеральний штаб озвучив заходи по боротьбі з коронавірусом

COVID19 Генеральний штаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ, окрім раніше оголошеної інформації щодо заборони проведення шикувань особового складу більше роти, озвучив й інші заходи по боротьбі з коронавірусом COVID2019.

Відповідна інформація була оприлюднена на сторінці у Facebook.

Вона вже була донесена до всіх командувачів видів, родів військ (сил), керівників структурних підрозділів Генерального штабу Збройних Сил України та органів військового управління.

Повний перелік заходів щодо боротьби з поширенням коронавірусу у Збройних Силах України включає:

  • заборони службових відряджень посадових осіб до органів військового управління та поїздок за кордон;
  • дозволу державним службовцям (за окремим рішенням) виконувати службові обов’язки за місцем проживання з дотриманням вимог чинного законодавства України щодо збереження державної таємниці та недопущення витоку службової інформації;
  • забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних вимог у службових приміщеннях (на робочих місцях), здійснювати постійне їхнє провітрювання та моніторингу стану здоров’я підлеглого особового складу;
  • обмеження проведення службових нарад та заходів колективної підготовки;
  • організації та забезпечення безумовного виконання Плану заходів щодо недопущення занесення і поширення у військових частинах Збройних Сил України випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом COVID 2019.

За інформацією Генерального штабу, усім Збройним Силам України доведені рекомендації, які стосуються застосування гігієнічних правил, обмеження або призупинення участі у навчальних та масових заходах, обмеження або повністю призупинення поїздок до районів підвищеного ризику захворювання, проведення інформаційних заходів у сфері профілактики.

Новостворене Командування Медичних сил Збройних Сил України та військові медики адаптовуються до нових викликів та потреб, також у Командуванні постійно відслідковують ситуацію.

COVID19 Генеральний штаб ЗСУ