fbpx
Генштаб ЗСУ аналізує війну у Нагірному Карабасі

Генштаб ЗСУ аналізує війну у Нагірному Карабасі

Азербайджан Генеральний штаб ЗСУ Нагірний Карабах Сергій Корнійчук Україна

Генеральний штаб ЗС України провів конференцію «Вірменсько-азербайджанський військовий конфлікт. Хроніка подій, аналіз та висновки» на тему війни у Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу ЗСУ.

Начальник Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Корнійчук взяв участь в І-му етапі науково-практичної конференції.

«Для того, щоб ефективно протистояти реально існуючим та потенційним викликам і загрозам, нам необхідно ясно усвідомлювати світову картину, розуміти місце і роль нашої боротьби у глобальному вимірі. Російська агресія в Україні і міжнародний тероризм є одними із факторів кризи глобальної системи міжнародної безпеки», – розповідає генерал-лейтенант.

Як підкреслюють у Генштабі, світ став свідком як війна в Нагірному Карабасі вкотре показала, що радикальні прориви у виробництві принципово нових матеріалів, а також пов’язаних з цим нові військово-безпекові технології приводять до відповідних змін у формах і методах ведення сучасних війн.

У ході конференції обговорили проблемні питання застосування сил сторонами конфлікту, тенденції подальшого розвитку форм і способів застосування військ.

Учасники підготують обґрунтовані пропозиції щодо врахування передового досвіду в різних аспектах діяльності Збройних Сил України.

За результатами обговорення зазначених вище питань Воєнно-наукове управління спільно з Головним управлінням доктрин та підготовки (J7) Генерального штабу узагальнять матеріали проведеної конференції.

Додатково буде видано збірник актуальних тематичних матеріалів конференції.

Війна у Нагірному Карабасі

27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Військовий Азербайджану у зоні конфлікту. Листопад 2020. Фото: ЗМІ Азербайджану

Після просування сил Азербайджану та взяття стратегічного міста Шуша, Президенти Азербайджану, Вірменії та Російської Федерації домовилися припинити військові дії на території Нагірного Карабаху.

9 листопада 2020 року було підписано документ, який регулює умови миру.

Азербайджан Генеральний штаб ЗСУ Нагірний Карабах Сергій Корнійчук Україна