fbpx
Гірська бригада показала удар по будинку з окупантом

Гірська бригада показала удар по будинку з окупантом

10 оГШБр Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас ЗСУ Україна

Гірсько-штурмова бригада (10 ОГШБр) показала на відео удар по будинку, повідомивши, що з нього бойовики вели вогонь по українських військових.

Про це повідомляє Мілітарний.

Відео було опубліковано на офіційній сторінці 10-ї гірсько-штурмової бригади Збройних сил України.

«Одного разу, десь в районі проведення ООС, в одній з далеких галактик точилась війна між світлими силами Ельфів та брудними та гидотними стадами Орків», – розповідають у гірській бригаді.

Повідомлено, що бойовик окупаційних сил Росії, перебуваючи у будинку, безкарно вів вогонь у бік військових України.

«Ельфійські герої за допомогою чарівного сапога раз і на завжди вирішили це питання», – йдеться в описі до відео.

Також у 10 ОГШБр повідомили, що вони не мають відношення до цієї події, написавши: «Всі співпадіння – не випадкові. Якщо що, то це не ми».

Сапог

Сленгове найменування «сапог» у військах має станковий протитанковий гранатомет СПГ-9 «Спис».

СПГ-9 «Спис» Збройних сил України

Гранатомет призначений для ураження танків, самохідно-артилерійських установок та інших броньованих цілей, а також для знищення живої сили й вогневих засобів противника.

Стрільба з гранатомета проводиться кумулятивною й осколковою гранатами. Для стрільби з гранатомета по броньованим цілям застосовується активно-реактивний постріл ПГ-9В з кумулятивною гранатою, а по живій силі й вогневих засобів — активний постріл ОГ-9В з осколковою гранатою.

СПГ-9 «Спис» Збройних сил України. Новина: 10 ОГШБр оприлюднила відео удару по будинку з бойовиком

Крім того, кумулятивна граната може бути використана для знищення живої сили і вогневих засобів противника, що знаходяться в залізобетонних, цегельних і дерево-земляних спорудах. Прицільна дальність стрільби прямою наводкою кумулятивною та осколковою гранатами — 1300 м, а роздільною наводкою осколковою гранатою — 4500 м.

Нагадаємо, у жовтні у відкритому доступі з’явилося відео операції з ліквідації бойовиків окупаційних сил Росії на Донбасі у районі села Григорівка.

10 оГШБр Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас ЗСУ Україна