fbpx
Головнокомандувач ЗСУ провів зустріч з волонтерами

Головнокомандувач ЗСУ провів зустріч з волонтерами

Валерій Залужний Волонтери ЗСУ Тарас Чмут Україна

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив з волонтерською спільнотою України тему зміцнення обороноздатності країни.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням голову фонду «Повернись живим» Тараса Чмута.

Частина громадсько-волонтерського середовища мала понад дві години відвертої розмови з генерал-лейтенантом Валерієм Залужним.

Було обговорено проблеми армії та шляхи їх вирішення, про налагодження якісних комунікацій, розвиток техніки й озброєнь, війну сьогодення та потенційну повномасштабну війну з Росією.

«Особисто я задоволений та підтримую озвучене Валерієм Федоровичем бачення по ракетній програмі, флоту, протиповітряній, протиракетній обороні та взаємодії армії з оборонно-промисловим комплексом. Це сильна державницька позиція якої нам не вистачало у попередні роки», – розповідає голова фонду «Повернись живим».

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на зустрічі з волонтерами. Жовтень 2021. Фото: Тарас Чмут

Волонтер розповів, що у Головнокомандувача є розуміння точок докладання зусиль, є розуміння пріоритетів в оборонних закупівлях і щонайголовніше — постійне усвідомлення того, що держава має бути готова до повномасштабного протистояння агресору.

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний подякував волонтерам за допомогу війську.

«Дякую за конструктив і слушні пропозиції. Працюємо!», – підкреслив Валерій Залужний.

Валерій Залужний

Довідково: Валерій Залужний –  український військовик, генерал-лейтенант, Головнокомандувач Збройних Сил України з 27 липня 2021 року.

48-річний генерал-майор донедавна очолював Оперативне командування «Північ». До того був, зокрема, начальником штабу-першим заступником командувача військ ОК «Захід» та командиром розформованої нині 51-ї окремої механізованої бригади.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

На Донбасі Валерій Залужний з 2014 року. Попри те, що у 2017-му отримав звання генерала, не поспішав переводитися на штабні посади, і продовжував роботу, в тому числі на передовій.

До призначення начальником ОК «Північ» був начальником штабу ООС. Під час його перебування на посаді ЗСУ звільнили, зокрема, селище Південне біля підконтрольної російським гібридним силам Горлівки та просунулися вперед поблизу Волновахи. Офіцери Залужного називають одним із найвідкритіших генералів, який розуміє проблеми солдатів та молодших офіцерів. Бойовий у дійсності, а не на папері: так висловився один з офіцерів про Залужного.

Валерій Залужний Волонтери ЗСУ Тарас Чмут Україна