fbpx
Грузія модернізувала 4 штурмовики Су-25

Грузія модернізувала 4 штурмовики Су-25

Авіаремонт Авіація Азія Грузія Кавказ Модернізація Світ Су-25 Штурмовики

Чотири модернізовані штурмовики Су-25 успішно пройшли випробування в Грузії.

Про це інформує Мілітарний.

Прем’єр -міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі та міністр оборони Грузії Джуаншер Бурчуладзе перевірили складальний цех по ремонту авіаційної техніки на території Тбіліського авіаційного заводу «Тбілавіамшені», повідомляє Міністерство оборони країни.

На даний момент на підприємстві триває ремонт гелікоптера Мі-24, випробування якого відбудуться найближчим часом.

До кінця року у нас буде шість відновлених Су-25. Також можна побачити активний процес відновлення Мі-24. Ми будемо інтенсивно виробляти ці вертольоти, – заявив прем’єр-міністр Іраклій Гарібашвілі.

Відновлення та модернізація авіаційного парку є частиною десятирічного плану розвитку Сил оборони Грузії.

Також, за інформацією прем’єра, триває процес відновлення гелікоптерів UH-1.

Крім того, ми вже відправили в США чотири американські вертольоти (мова про UH-1), і представники нашого авіаційного командування знаходяться на місці і спостерігають за відновлювальними роботами, і дуже скоро, через кілька місяців, прибудуть чотири американських відновлених вертольота, і весь авіаційний парк буде повністю відремонтований і відновлений, – зазначив Гарібашвілі.

Повністю завершено капітальний ремонт чотирьох літаків типу Aн-2. Літаки передані на базу змішаної авіаційної ескадрильї та активно використовуються для вирішення найрізноманітніших завдань.

Модернізація Повітряних сил Грузії є одним з пріоритетів міністерства оборони. У зв’язку з цим відомство активно проводить відновлення та модернізацію штурмовиків Су-25, гелікоптерів Мі-24 та UH-1.

Грузинський штурмовик Су-25 на випробувальному польоті 2

У березні в Грузії підняли в повітря перший модернізований штурмовик Су-25 національних повітряних сил.

Ремонт та модернізація літака Су-25 проводилася у співпраці Тбіліського авіаційного заводу (Tbilisi Aircraft Manufacturing, скорочено TAM; також відомий як JSC Tbilaviamsheni) та компанії Delta, а також за участю командування авіації та протиповітряної оборони Міністерства оборони Грузії.

Авіаремонт Авіація Азія Грузія Кавказ Модернізація Світ Су-25 Штурмовики