fbpx
Хакери виклали у мережу технічну документацію виробів російської НПО “Высокоточные системы и технологии”

Хакери виклали у мережу технічну документацію виробів російської НПО “Высокоточные системы и технологии”

Кібератака Ракетобудування Росія Світ Сусіди

Хакерська група Head Mare виклала у мережу внутрішню документацію російської НПО “Высокоточные системы и технологии”.

Про це повідомляє офіційна сторінка хакерської групи Head Mare у X (Twitter).

Серед опублікованої документації є технічна інформація виробів, інформація стосовно відповідальних за виробництво підприємств, а також особиста інформація співробітників.

Крім того, хакери зазначили, що не дивлячись на велику кількість документації та інструкцій пов’язаних з кіберзахистом секретної інформації, їм вдалося зламати внутрішню мережу НПО без усіляких проблем.

Наразі опублікована технічна документація включає детальну інформацію про нову гіперзвукову ракету мішень “Гвоздика”, яка розробляється для тренування розрахунків ППО з перехоплення високошвидкісних цілей.

Опубліковані документи містять 3D модель виробу від різних підприємств, характеристики ракети, результати випробування окремих компонентів, а також список відповідальних осіб за цю програму.

Також серед опублікованої документації є інформація стосовно випробувань та виробництва компонентів зенітної-керованої ракети 9М333.

Ракета 9М333 використовується у складі зенітно-ракетного комплексу 9К35М4 “Стрела-10М4” та оснащена інфрачервоною головкою самонаведення.

Хоч ракета і розроблялась з 1980-х років, офіційно серійне виробництво 9М333 розпочалось тільки у грудні 2020 року.

Тоді, про успішне завершення випробувань та початок серійного виробництва повідомив концерн “Калашников”, до якого входить НПО “Высокоточные системы и технологии”.

Треба зазначити, що це не перший випадок публікації у мережі секретної інформації стосовно російських розробок та виробництва.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше,  група хакерів Prana Network виклала дані про виробництво іранських ударних безпілотників Shahed-136 для Росії та показала технологічний процес виробництва “Шахедів”.

Найбільше інформації оприлюднено щодо виробництва складових композитного планера, його фарбування, складання та подальших етапів перевірки.

Кібератака Ракетобудування Росія Світ Сусіди