fbpx
ХКБМ очікує на новий контракт на БТР-4 для ЗСУ

ХКБМ очікує на новий контракт на БТР-4 для ЗСУ

Бронетехніка БТР-4 Закупівлі ОПК Україна ХКБМ

ХКБМ очікує на новий контракт від Міністерства оборони України на виробництво бронетранспортерів БТР-4 для ЗСУ.

Про це стало відомо в ході візиту віцепрем’єр-міністра з питань стратегічних галузей промисловості на ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова» (ХКБМ).

Щодо кількості то він має повторювати вже реалізований напередодні на 45 бойових машин.

Окрім Збройних Сил України БТР-4 також виготовляються для Національної Гвардії України, і тому станом на сьогодні підприємство завантажене роботою і для виконання замовлення воно працює у дві зміни.

Зараз колектив державного підприємства складає 950 осіб, 450 з яких це конструктори, а решта – працівники різних виробничих спеціальностей.

Бронетранспортер БТР-4 «Буцефал» призначений для транспортування бійців та їх вогневої підтримки в ході бою.

Демонстраційний прототип вперше був представлений публіці в червні 2006 на виставці «Авіасвіт-ХХІ» в Києві, а виробництво розпочалось за декілька років в інтересах інозамовника, проте згодом він відмовився від закупівлі декількох партій через їх низьку якість.

Після початку російської агресії у 2014-у році бронетранспортером зацікавились і в українських силових відомствах та в ході експлуатації вони були доопрацьовані.

Також було змінено виробничий майданчик з виробництва корпусів з Лозівського ковальсько-механічного заводу на безпосередньо ХКБМ.

Процес зварювання корпусу БТР-4 на Лозівському ковальсько-механічному заводі

Бронетехніка БТР-4 Закупівлі ОПК Україна ХКБМ