fbpx
Індія отримала другу партію Rafale

Індія отримала другу партію Rafale

Dassault Aviation Rafale Авіація Азія Винищувач Закупівлі Індія ПС Індії

Друга партія з трьох винищувачів «Rafale», зробивши безпосадочний переліт з авіабази у Франції, прибула на авіабазу ВПС Індії.

Про це повідомляє посольство Індії у Франції.

Протягом 8-годинного перельоту винищувачі супроводжували літаки-заправники ВПС Франції, які зробили три дозаправки в повітрі.

Таким чином, загальна кількість прибулих в Індію винищувачів «Rafale» збільшилася до восьми одиниць.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Командування Військово-повітряних сил Індії прийняло на озброєння новітні багатоцільові винищувачі «Rafale».

Дозаправка в повітрі винищувача «Rafale». Фото: ВПС Індії

Міністерство оборони Індії підписало з компанією Dassault Aviation контракт на поставку 36 винищувачів «Rafale» 23 вересня 2016 року. Загальна заявлена ​​вартість програми становить 8,5 млрд доларів.

З 36 літаків, виконаних в конфігурації, відповідно до вимог ВПС Індії, 28 машин будуть поставлені в одномісній версії та 8 одиниць двомісної.

Підписаний Індією і Францією контракт передбачав, що поставка «Rafale» почнеться в травні 2020 року, а основний пакет озброєнь надійде в жовтні.

Проте, на тлі загострення відносин з Китаєм після отримання запиту Індії Франція раніше терміну приступила до постачання керованих ракет, включаючи КР «Meteor», що дозволяють знищувати повітряні цілі на відстані понад 120 км, і крилаті ракети «SCALP», що забезпечує знищення наземних цілей на видаленні до 600 км.

Винищувач «Rafale» другої партії для ВПС Індії. Листопад 2020. Фото: Посольство Індії

Це повинно дозволити ескадрильї «Rafale» досягти готовності до бойового застосування в більш короткі терміни, ніж передбачалося.

Ще 13 винищувачів, необхідних для укомплектування ескадрильї, будуть поставлені партіями протягом наступних декількох місяців.

Минулого місяця командувач ВПС Індії заявив, що ВПС будуть отримувати по три-чотири літаки кожні 2-3 місяці.

За заявою посольства Індії у Франції, поставка всіх 36 літаків буде завершена відповідно до графіка до кінця 2021 року.

Передбачається, що перша ескадрилья буде повністю боєготових до кінця 2021 року, а друга – до 2023 року.

Dassault Aviation Rafale Авіація Азія Винищувач Закупівлі Індія ПС Індії