fbpx
Індія випробувала ракети для гелікоптерів у пустелі

Індія випробувала ракети для гелікоптерів у пустелі

Авіаційне озброєння Авіація Азія Випробування Гелікоптери Індія Світ

Індія випробувала керовані протитанкові ракети для гелікоптерів, тестування проводились у пустельній місцевості, а у якості платформи носія використаний HAL Dhruv.

Про це повідомила Організація оборонних досліджень Індії (DRDO) на своїй сторінці у Twitter.

Ракетний комплекс з керованими ракетами адаптований для армійської авіації та авіації Повітряних сил Індії. Армійська версія комплексу отримала назву Helina (Нelicopter-launched Nag), для Повітряних сил – Dhruvastra.

Відео запуску керованої ракети комплексу Helina:

 

Розробкою ракети Helina займалась індійська DRDO (англ. – Defence Research and Development – Організація оборонних досліджень та розробок) на базі протитанкової ракети третього покоління NAG.

Керована протитанкова ракета Nag є індійською ракетою третього покоління, що має інфрачервону головку самонаведення та працює за принципом «вистрілив та забув». Дальність польоту ракети досягає 7-8 кілометрів.

Запуск керованої ракети Helina з гелікоптеру

Окрім гелікоптерів Dhruv спеціальною пусковою для застосування ракет оснащуються також Light Combat Helicopter. Ці випробування є продовженням тестувань комплексу у різних умовах, що розпочались декілька років тому.

Індія продовжує успішно розгортати свою ракетну програму, декілька років тому у країні відбулись успішні випробування ракети NGARM класу «повітря-земля», що призначені для знищення ворожих радарів та успішні випробування ракети ASTRA класу «повітря-земля», розробки DRDO.

Також у червні 2018 року в Індії відбулись випробування перспективної міжконтинентальної балістичної ракети Agni-5 на полігоні на острові Абудул-Калам біля узбережжя штату Одіша, звідки вона стартувала та вразила ціль на відстані у 5 тис км.

Авіаційне озброєння Авіація Азія Випробування Гелікоптери Індія Світ