fbpx
Ініціатива «ОКО ЗА ОКО 2» збирає кошти для озброєння ТрО

Ініціатива «ОКО ЗА ОКО 2» збирає кошти для озброєння ТрО

Війна з Росією Військова допомога Волонтери Закупівлі Повернись живим Тероборона (ТрО) Україна

Благодійний фонд «Повернись живим» та мережа АЗК «ОККО» запускають проєкт із озброєння тероборони.

Ініціатива «ОКО ЗА ОКО 2» збирає кошти на закупівлю мінометів, гранатометів і крупнокаліберних кулеметів 12,7-мм.

У рамках цього проєкту заплановано акумулювати 400 мільйонів гривень і за ці гроші придбати відповідне озброєння для всіх бригад ТрО.

Ціль проєкту: закупити 300 мінометів 82-мм калібру, 200 крупнокаліберних кулеметів і 100 автоматичних 40-мм гранатометів.

“Цією кількістю ми повністю закриємо нагальну потребу Сил територіальної оборони у колективному піхотному озброєнні. Міномети, гранатомети та кулемети — це основна зброя піхоти, те, що допоможе бійцям тероборони ефективніше захищатись та йти у наступ”, – наголошують організатори збору.

Частина цієї зброї буде українського виробництва, отже таке замовлення підтримає вітчизняну економіку. Адже це робочі місця і податки, які залишаються і продовжують працювати в Україні. Закупівлю зброї здійснюватиме фонд «Повернись живим».

Щоб долучитися до проєкту, варто заправляти своє авто на ОККО – 1 гривня з кожного літра пального PULLS 95 або PULLS Diesel, яке заливають в бак, автоматично перераховується на закупівлю в рамках «ОКО ЗА ОКО 2».

Якщо ви не водій але хочете долучитися, то кошти можна перераховувати гроші на «банку»👉 https://bit.ly/3o4redG або спеціальний рахунок ініціативи👉 https://bit.ly/41a9Nqs.

Сили територіальної оборони — одні із найчисельніших в ЗСУ. У зв’язку з бойовими діями та розширенням чисельності ТрО потреба в 82-мм мінометах, крупнокаліберних кулеметах та гранатометах щодня лиш зростає.

Пікап з установленим кулеметом ДШКМ українських військових. Грудень 2022. Україна. Фото: Тероборона

“Бригади ТрО щодня виконують задачі в зоні бойових дій та прикривають державний кордон. Передаючи їм якісне та нове озброєння, ми допомагаємо бійцям ефективніше захищатись та наступати”, – зазначають організатори збору.

82-мм міномети, крупнокаліберні кулемети та автоматичні гранатомети – одні з основної колективної піхотної зброї, за допомогою якого тероборона щодня стримує противника вздовж усієї лінії фронту.

Озброєння, придбане завдяки проєкту «ОКО ЗА ОКО 2», пройде перед передачею у бригади ТрО ретельне тестування. Зброю приймуть на озброєння після відстрілу на полігоні та перевірки, зокрема, спеціалістами Міністерства оборони України.

Війна з Росією Військова допомога Волонтери Закупівлі Повернись живим Тероборона (ТрО) Україна