fbpx
Інженерна техніка, боєприпаси та дрони: Німеччина оновила список допомоги Україні

Інженерна техніка, боєприпаси та дрони: Німеччина оновила список допомоги Україні

БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина Україна

Німеччина оновила список військової допомоги для України. До нього увійшли додаткові боєприпаси, бойові машини піхоти, інженерна техніка та дрони.

Відповідне оновлення з’явилося на сайті німецького Міністерства оборони.

Згідно зі списком, Сили оборони України мають отримати 5 гусеничних машин Warthog в інженерному варіанті та 10 — у командно-штабному.

До списку додалося 6 інженерних машин Wisent 1 (тепер їх усього 32) та 2 мостоукладники Beaver, які довели загальну кількість до 17 одиниць.

Також до списку запланованої допомоги увійшла одна броньована ремонтно-евакуаційна машина Bergepanzer 2 — тепер Німеччина має передати 16 одиниць. Також є одна інженерна машина DACHS.

Німеччина додала до списку 10 мінних тралів — тепер Україна має отримати 43 одиниці.

Запланований пакет допомоги поповнився безпілотниками: 14 Vectoe, 30 RQ-35 Heidrun. Не забули і про антидронові системи: п’ять систем виявлення та радіоелектронної боротьби й 180 систем виявлення дронів RF 360 fieldkits.

Сили оборони отримають 400 інфрачервоних камер, одну додаткову систему захищеного зв’язку та три бронемашини.

Логістичний список доповнили шість машин Mercedes-Benz Zetros. Сили оборони додатково отримають 2056 протитанкових гранатометів RGW 90 Matador, 24 тисячі 40-мм гранат, 70 гранатометів GMG, 3 тисячі камуфляжних сіток, 2 тисячі пончо та 2 електрогенератори.

Список поповнили 20 бойових машин піхоти Marder, боєприпаси до танків Leopard 2A6, 18 тисяч 155-мм боєприпасів та ракети до комплексу протиповітряної оборони Patriot.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що Німеччина виділить пів мільярда євро на закупівлю сотень тисяч боєприпасів для забезпечення нагальних українських потреб.

Новий пакет також фінансує закупівлю 18 тисяч артилерійських боєприпасів у межах так званої «чеської ініціативи», перші з яких мають надійти вже цього літа.

БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина Україна