fbpx
Італійський авіаносець готується прийняти перший F-35B

Італійський авіаносець готується прийняти перший F-35B

F-35 Авіація ВМС Італії Італія Флот

Італійський авіаносець Cavour готується прийняти перший винищувач F-35B.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Defense News, стало відомо, що італійський авіаносець Cavour готується, цього місяця, прийняти перший винищувач п’ятого покоління F-35B. Після того, як судно розпочало сертифікаційні роботи в США на початку цього року для експлуатації цих бойових літаків.

Винищувач проходить завершальні перевірки на авіабазі Камері в Італії.

Тестові польоти були завершені, тому протягом декількох днів [літак] буде доступний для передачі ВМС, і він [буде] доставлений безпосередньо на Cavour, – заявив глава повітряних операцій ВМС Італії контр-адмірал Діно Торрезі

Італійський флот вже отримав два F-35B, відправлених в США для навчання пілотів і техніків. Персонал пройшов навчання в США і повернувся до Італії, щоб здійснювати приймання літаків. Винищувачі залишаться в США до 2024 року, щоб використовуватися для навчання італійських пілотів перед їх призначенням на авіаносець Cavour.

В цілому ВПС і ВМС Італії повинні отримати 90 F-35, включаючи 30 F-35B.

У лютому, 2021 року, італійський авіаносець Cavour (C 550) перетнув Атлантичний океан та зайшов до бази ВМС США у Норфолку для випробування за участі палубних винищувачів F-35B. Італія готується стати третьою країною в світі, яка почне експлуатацію на авіаносцях морської версії F-35.

Італійський авіаносець Cavour (C 550) прибув до США, лютий 2021

1 березня, авіаносець Cavour (C 550) прийняв на борт два винищувачі F-35B випробовувального підрозділу авіації морської піхоти США. Таким чином корабель розпочав практичну перевірку сумісності з багатофункціональними літаками 5-го покоління.

Cavour (C 550) – легкий багатоцільовий авіаносець і флагман військово-морських сил Італії. Корабель здатен нести до 26 літальних апаратів (бойових літаків McDonnell Douglas AV-8B Harrier II і Lockheed Martin F-35 Lightning II, вертольотів AgustaWestland AW101/EH-101, NH-90 або Sikorsky SH-3D/HH-3F Sea King), обладнаний сучасною електронікою керування боєм і озброєний зенітними ракетами Aster.

F-35B — версія літака для авіаносців. Головна риса — можливість скороченого злету та вертикального приземлення. Оснащується підвісним контейнером з 25-мм гарматою GAU-22/A.

F-35B побудований в Італії, 2018

Виробництво F-35 розгорнули в Італії на заводі FACO. Перший палубний F-35B італійці зібрали в 2018 році.

F-35 Авіація ВМС Італії Італія Флот