fbpx
Ізраїль поставить БПЛА Heron до неназваної країни в Азії

Ізраїль поставить БПЛА Heron до неназваної країни в Азії

IAI (Israel Aerospace Industries) Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Ізраїль Світ

Ізраїльський концерн Israel Aerospace Industries (IAI) оголосив про укладення контракту на поставку БПЛА неназваній країні в Азії.

Про це інформує Israel Aerospace Industries.

Вартість договору на закупівлю оновленої версії безпілотних літальних апаратів Heron Mk II складе 200 мільйонів доларів США.

“Ця угода є свідченням того, що наші клієнти повністю задоволені БПЛА Heron, включаючи їх експлуатаційні та технічні характеристики”, – сказав президент і генеральний директор IAI Боаз Леві . – Наші клієнти повторно вибирають Heron для виконання широкого спектру завдань зі збору розвідувальних даних в різних наземних і погодних умовах”.

Зазначимо, що поточна угода є вже четвертою операцією з продажу безпілотників, яку представники IAI підписали в 2021 році.

Раніше Israel Aerospace Industries виграла тендер агентства Європейського союзу по безпеці зовнішніх кордонів, відомого як Frontex, а також підписав дві інших угоди з продажу та оренди безпілотників Heron в дві азійських країни.

Безпілотник Heron на міжнародному аеропорті. Вересень 2020. Фото: IAI

БПЛА Heron є середньовисотним літальним апаратом великої тривалості польоту. Дрон може виконувати різні завдання, включаючи збір розвідданих, спостереження, виявлення цілей.

Безпілотник експлуатується в більш ніж в 20 країнах по всьому світу. Версія MK II має поліпшені експлуатаційні можливості і більш широке і міцне шасі.

Дрон здатний підніматися на висоту понад 10 тисяч метрів і має максимальну швидкість в 140 вузлів (259 км/год). Крім того, БПЛА може залишатися в повітрі до 45 годин.

Безпілотник Heron на міжнародному аеропорті. Вересень 2020. Фото: IAI

Завдяки можливості нести новітнє обладнання, Heron MK II здатний збирати розвідувальні дані про цілі з великої відстані, не наближаючись до неї.

Нагадуємо, що Німеччина профінансує загальноєвропейський проєкт безпілотного літального апарату MALE RPAS, або як його ще називають Eurodrone. Парламент Німеччини затвердив контракт на 3 мільйони євро.

Макет європейського безпілотника MALE RPAS. Фото: OCCAR

Німеччина планує замовити 21 безпілотник, 12 наземних станцій управління та 4 симулятори, які замінять невеликий флот ізраїльських IAI Herons.

IAI (Israel Aerospace Industries) Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Ізраїль Світ