fbpx
Ізраїль пропонує свій аналог JDAM

Ізраїль пропонує свій аналог JDAM

Elbit Systems Авіація Ізраїль Світ

Ізраїльська компанія Elbit Systems пропонує комплект модернізації REST для перетворення звичайних авіабомб у керовані боєприпаси.

Інформацію про систему озброєнь опубліковано на офіційному сайті компанії.

REST (Range Extension and Smart Tail) ​​— це комплект наведення для авіабомб, котрий покращує можливості будь-якого літака для нанесення високоточних ударів на більшу дальність.

Комплект модернізації включає всепогодний модуль керування та корекції польоту, а також крила для збільшення дальності польоту.

Комплект модернізації дозволяє наносити за допомогою звичайних авіабомб точні удари на відстань до 120 км за принципом «вистрілив та забув». Заявлена відстань ураження цілей перевищує радіус дії більшості ракет «земля-повітря».

Боєприпас здатен виконувати маневри під час польоту згідно з внесеними перед запуском контрольними точками, а також виконувати захід на ціль під вертикальним кутом для кращого ураження.

Керування польотом модернізованого боєприпасу відбувається завдяки наведенню інерціальною системою з корекцією по супутниковим сигналам. Виробником заявляється середнє відхилення авіабомби від заданої точки влучання на максимальній відстані у 10 метрів.

Комплекти сумісні із літаками “західного” та “східного” зразку та не потребують внесення змін у авіоніку та систему кріплень боєприпасів.

Комплект модернізації сумісний зі стандартними західними авіабомбами вагової категорії  250, 500 та 1000 кг, такими як MK-8X, HSLD, MPR. За необхідності комплекти можуть бути легко адаптовані під інші зразки.

REST є частиною сімейства авіаційних боєприпасів компанії Elbit Systems, до якого також входить надзвукова ракета Rampage, крилата ракета Delilah, набори лазерного наведення авіабомб LIZARD, а також тактична ракета GATR.

Нещодавно Elbit Systems також представила систему активних радіолокаційних приманок для тактичної авіації, котра має захистити літаки від ракетних загроз.

На авіашоу в Парижі 15 червня компанія представила мініатюрну систему Nano SPEAR, розроблену як засіб протидії ракетам класу «повітря-повітря» та «земля-повітря». Після запуску із стандартних систем протидії приманка діє самостійно, відволікаючи на себе ворожі ракети з радіолокаційним самонаведенням.

Elbit Systems Авіація Ізраїль Світ