fbpx
Ізраїль відхилив прохання США дозволити передачу Україні протитанкових ракет Spike – ЗМІ

Ізраїль відхилив прохання США дозволити передачу Україні протитанкових ракет Spike – ЗМІ

Spike Війна з Росією Військова допомога Ізраїль ПТРК Світ Україна

Ізраїль відхилив прохання Сполучених Штатів дозволити Берліну постачати Україні протитанкові ракети, вироблені в Німеччині за ізраїльськими технологією та ліцензією.

Про це повідомляє Axios із посиланням на двох чиновників США та Ізраїлю.

Видання зазначає, що питання постачання зброї є однією з останніх політичних розбіжностей між США та Ізраїлем, коли йдеться про війну Росії проти України.

За інформацією видання, заступник міністра оборони Сполучених Штатів з питань політики Колін Каль зустрічався з генеральним директором міністерства оборони Ізраїлю Аміром Ешелем та порушив питання щодо зусиль адміністрації Байдена, спрямованих на те, щоб підштовхнути країни світу постачати зброю Україні.

Також представник США запитав, чи Ізраїль дозволить Німеччині передати Україні протитанкові ракети комплексу Spike.

Axios пише, що Ешель відхилив запит, відповівши Калю, що Єврейська держава буде постачати Україні лише нелетальне військове спорядження.

За даними джерела, чиновник заявив, що Ізраїль стурбований тим, що російські військові будуть вбиті зі зброї ізраїльського виробництва, що може призвести до того, що Росія зашкодить інтересам безпеки Ізраїлю в Сирії, де вона має вплив.

Зазначається, що протитанкові ракети виробляються на підприємстві в Німеччині. Згідно з ліцензією, Ізраїль повинен схвалити будь-яку передачу ракет третій стороні.

Багатоцільовий протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) Spike-LR призначений для ураження сучасної бронетанкової техніки, фортифікаційних споруд, живої сили противника, на дальності від 200 м до 4(5) км.

Ракети Spike використовуються для озброєння бойових вертольотів, надводних кораблів, розміщення на самохідних шасі різного типу, а також у переносному варіанті.

Комплекс Spike-LR (Long Range) входить до складу сімейства ПТРК ізраїльської фірми Rafael, яке включає: легкий Spike-SR з дальністю стрільби до 1500м, Spike-MR з дальністю до 2500м, Spike-ER з дальністю до 8000м, Spike- NLOS із дальністю до 25км.

Раніше повідомлялося, що політичні та військові чиновники в Ізраїлі все більше схиляються до збільшення військової та гуманітарної допомоги Україні

Spike Війна з Росією Військова допомога Ізраїль ПТРК Світ Україна