fbpx
Канада розглядає відправку до України стрілецької зброї та спорядження – CBC

Канада розглядає відправку до України стрілецької зброї та спорядження – CBC

Бронежилет Канада Піхотне озброєння Світ Співпраця Спорядження Україна

Канада розглядає можливість відправки до України стрілецької зброї та військового спорядження.

Про це інформує Мілітарний.

Уряд Канади на тлі загрози нового російського вторгнення розглядає можливість передачі Україні стрілецької зброї для підрозділів територіальної оборони, повідомляє телеканал CBC News з посиланням на джерела в уряді.

Крім зброї, Канада має намір доправити в Україну бронежилети та захисні окуляри. Уряд цієї країни має затвердити це рішення наступного тижня.

Ці предмети будуть частиною пакету як «летального, так і нелетального обладнання».

Однак, як зазначає видання, поки лишається незрозумілим, чи відправить Канада додаткових інструкторів для навчання сил тероборони.

У заяві посольства України в Оттаві, опублікованій 21 січня, йдеться, що у відповідь на нарощування російських військових сил Україна створила «нову окрему гілку Збройних Сил – Війська територіальної оборони».

«Щоб краще спорядити їх, ми дуже прагнемо отримати найважливіші припаси від наших друзів у Канаді», – зауважили у посольстві України.

Країни Заходу, США і Канада останніми місяцями висловлюють підтримку Україні на тлі загрози можливого вторгнення Росії у зв’язку із накопиченням нею військ біля кордонів України. Росія заперечує підготовку наступу, пише «Голос Америки».

Нині в Україні працює Об’єднана цільова група Збройних Сил Канади в рамках операції UNIFIER.

Перша партія додаткової військової допомоги США, до якої входить 90 тонн зброї та боєприпасів, у суботу прибула до аеропорту «Бориспіль». Пакет допомоги був ухвалений президентом Байденом у грудні 2021 році.

Загалом у 2021 році Сполучені Штати надали Україні безпекову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів США, включаючи цей пакет допомоги.

Бронежилет Канада Піхотне озброєння Світ Співпраця Спорядження Україна