fbpx
Компанія Rheinmetall MAN виграла контракт на постачання 300 вантажівок для Австрії

Компанія Rheinmetall MAN виграла контракт на постачання 300 вантажівок для Австрії

Rheinmetall Австрія Європа Закупівлі ОПК

Спільне підприємство Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) виграло тендер на постачання Збройним силам Австрії вантажівок, в тому числі й сімейства HX.

Про це компанія Rheinmetall повідомила на своєму веб-сайті.

Контракт розрахований на 48 місяців і передбачає поставку 300 вантажівок. Загальна вартість контракту оцінюється у понад 300 мільйонів євро.

Навесні 2023 року компанія Rheinmetall MAN Military Vehicles виграла всі шість австрійських лотів у тендері на поставку 23 вантажівок.

Укладений рамковий контракт розрахований на сім років і передбачає поставку до 1375 автомобілів RMMV серій HX, TGS і TGM.

Обсяг замовлення може сягати 525 мільйонів євро, для Rheinmetall MAN Military Vehicles присудження додаткового лоту збільшує обсяг рамкового контракту до понад 825 мільйонів євро.

Розширення рамкової угоди, укладеної навесні минулого року, є частиною комплексної модернізації австрійської армії, “План розбудови 2023” якої передбачає значні інвестиції у збройні сили країни.

Міністр оборони Австрії Клаудія Таннер нещодавно відвідала завод RMMV у віденському районі Лісінг, де високо оцінила роботу персоналу.

Вона заявила, що рада такому надійному партнеру як RMMV на боці країни.

«Розширення рамкової угоди з Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH є ще одним вагомим свідченням того, що австрійська армія модернізується, але це ще більшою мірою стосується і австрійської економіки», – заявляє Міхаель Віттлінгер, керуючий директор RMMV.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що спільне підприємство Rheinmetall BAE Systems Land інтегрує шасі RMMV HX 8X8 на САУ Archer для Великої Британії.

Також це шасі планує використовувати Швеція для своїх САУ Archer, інтеграцію здійснюватиме Rheinmetall BAE Systems Land.

Rheinmetall Австрія Європа Закупівлі ОПК