fbpx
Космічні сили Сполучених Штатів готують сьому місію орбітального літака X-37B

Космічні сили Сполучених Штатів готують сьому місію орбітального літака X-37B

NASA SpaceX X-37 Космічні сили США Космос США

Космічні сили Сполучених Штатів готують до чергового запуску багаторазовий експериментальний орбітальний літак Boeing X-37B.

Про це повідомляє видання Space.

Носієм виступить важка багаторазова ракета Falcon Heavy компанії SpaceX, запуск запланований на 7 грудня. Сьома місія X-37B отримала назву USSF-52.

Згідно із заявою Космічних сил, це буде перший запуск X-37B з використанням ракети-носія Falcon Heavy.

Про можливості та проведені операції орбітального літака відомо небагато, але Космічні сили заявляють, що місія буде продовженням попередніх польотів.

В рамках своїх минулих місій X-37B використовувався як випробувальна платформа для експериментального корисного навантаження.

«Ми раді розширити можливості багаторазового літака X-37B, використовуючи перевірений в польотах сервісний модуль і ракету Falcon Heavy для проведення численних передових експериментів для Департаменту ВПС США і його партнерів», – сказав підполковник Джозеф Фрітчен, директор програми X-37B.

П’ять попередніх місій орбітального літака стартували на ракетах Atlas V компанії United Launch Alliance, тоді як його п’ята місія, USA-277, запускалася на Falcon 9 компанії SpaceX.

Така зміна може свідчити про те, що апарат перевозить важче корисне навантаження або має нову конфігурацію обладнання.

Поки що Космічні сили заявили, що місія “розширить знання Космічних сил США про космічне середовище, експериментуючи з майбутніми технологіями розвідки космічного простору”.

У КС США додають, що додатково літак проведе експеримент NASA Seeds-2, який має на меті перевірити вплив космічної радіації на насіння рослин під час тривалого космічного польоту.

У листопаді 2022 року “Мілітарний” повідомляв, що апарат завершив шосту місію OTV-6 (Orbital Test Vehicle), яка тривала рекордні 908 днів.

NASA SpaceX X-37 Космічні сили США Космос США