fbpx
Куба дозволила військовим літакам США проліт над своєю територією для евакуації поранених з Гаїті

Куба дозволила військовим літакам США проліт над своєю територією для евакуації поранених з Гаїті

Авіація Куба Світ США

Сполучені Штати у винятковому порядку досягли домовленостей з Кубою про проліт американських військово-транспортних літаків через повітряний простір республіки для евакуації жителів Гаїті, що постраждали в результаті землетрусу. Про це повідомляє американський телеканал Fox News з посиланням на представників Білого дому.

Як пояснили співробітники американської адміністрації, домовленості з Кубою дозволять скоротити час перевезення поранених до Флориди приблизно на півтори години.

Американські військові, послані на Гаїті для надання гуманітарної допомоги, переправляють мешканців, що вижили після катастрофи, на військово-морську базу Гуантанамо на Кубі, звідки деяких поранених евакуювали до Флориди для надання кваліфікованої медичної допомоги.

13 січня на Гаїті сталася серія руйнівних землетрусів. Підземні поштовхи досягали 7 балів, значно зруйнувавши столицю Республіки Гаїті м.Порт-о-Пренс і прилеглі території. В даний час на острові тривають розбори завалів і рятувальні роботи. Точна кількість загиблих не повідомляється, проте, за словами прем’єр-міністра Гаїті, кількість жертв землетрусу може досягти 100 тис. осіб. У Порт-о-Пренсі в братській могилі вже поховано близько 7 тис. жертв землетрусу.

США не мають офіційних дипломатичних відношень з Кубинською республікою з 1961 р.

РБК-Україна

Авіація Куба Світ США