fbpx
Киргизстан модернізує торпеди для ВМС Індії

Киргизстан модернізує торпеди для ВМС Індії

ВМС Індії Індія Киргизстан Модернізація ОПК Світ Торпеди Флот

Киргизстан модернізує протичовнові торпеди для Військово-морських сил Індії.

Про це інформує Мілітарний.

Пресслужба киргизького підприємства ВАТ «Транснаціональна компанія «Дастан» 28 жовтня, повідомила, що Індія розмістила замовлення на модернізацію понад 100 комплектів протичовнових торпед.

Роботи виконуватимуться для потреб Військово-морських сил Індії.

Зараз на заводі проводяться роботи з модернізації двох видів торпед – це СЕТ-65 і ТЕСТ-71. Роботи з оновлення проводяться спільно з індійською компанією Bharat Forge Limited.

З цією метою було проведено натуральні випробування (стрільби) торпед з новою системою наведення в умовах індійського океану.

Тестування озброєння проводилися з грудня 2020 року до квітня 2021 року. Усього було проведено шість успішних торпедних стрільб.

За підсумками випробувань ВМС Індії планують провести модернізацію понад 100 комплектів виробів упродовж 3-5 років.

Загальний пакет замовлень підприємства за укладеними договорами з іноземними партнерами з Індії, Польщі та Росії становить понад 11 млн. доларів.

Протичовнова самонавідна електрична торпеда СЕТ-65 може бути використана як з підводних човнів, так і з надводних кораблів. Вона оснащена гідроакустичною системою самонаведення. Системи управління рухом торпеди за курсом, глибиною і креном здатні забезпечувати двоплощинне маневрування та виведення торпеди в зону спрацьовування підривника, або пряме попадання в ціль. Прийнята на озброєння в 1965 році.

ТЕСТ-71 це протичовнова телекерована електрична самонавідна акустична торпеда для ураження підводних човнів. Прийнята на озброєння ВМФ СРСР в 1971 році.

Ескадрений міноносець Індії «Visakhapatnam» (D66) проєкту 15В

Нещодавно, Військово-морським силам Індії передано ескадрений міноносець Visakhapatnam – головний корабель нового проєкту 15В. Есмінець побудовано індійським державним суднобудівним підприємством Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) в Мумбаї. Він є першим у серії з чотирьох кораблів.

ВМС Індії Індія Киргизстан Модернізація ОПК Світ Торпеди Флот