fbpx
Китай стягує силовиків до Гонконгу

Китай стягує силовиків до Гонконгу

Китай (КНР) Південно-Китайське море

У кількох кілометрах від кордону Гонконгу з Китай зосередив велику кількість бронетехніки і китайських воєнізованих формувань.

Про це повідомляє CNN

Відповідний супутниковий знімок був оприлюднений напередодні. На ньому видно що на стадіоні в Шеньчжені, де проходить межа Гонконгу з іншим Китаєм, розміщена велика кількість військової техніки.

Вчора журналістам телеканалу вдалось зафіксувати представників Китайської народної збройної поліції у формі зі щитами і кийками.

«Китай розмістив велику кількість воєнізованих формувань недалеко від кордону з Гонконгом», – йдеться у публікації.

Китайська народна збройна поліція (КНЗП)  – це військове формування Китаю, чисельність якого близько 1,5 мільйона осіб. Воно підпорядковане командуванню центральної військової комісії Китаю, котру очолює Сі Цзіньпін.

В коментарі для CNN, офіцер КНЗП повідомив, що вони прибули на тимчасове завдання і залишились на спортивному стадіоні.

Супутниковий знімок на кордоні між Гонконгом та Китаєм 1

У Гонконзі вже два місяці тривають масові акції протесту. Демонстранти виступають проти планів уряду дозволити видачу підозрюваних і злочинців владі КНР, де деяким із них може загрожувати страта. Ініціатива викликала таке обурення, що протести проти неї не стихають досі.

За останні кілька днів протестів поліція заарештувала щонайменше 149 демонстрантів.

Гонконг — особливий адміністративний район Китаю. До 1997-го року він був британською колонією, з тих пір має автономний статус та ряд законодавчих відмінностей, одна з яких – відсутність угоди про екстрадицію.

Китай (КНР) Південно-Китайське море