fbpx
Китайська Республіка привела свої Збройні сили у режим посиленої боєготовності

Китайська Республіка привела свої Збройні сили у режим посиленої боєготовності

Азія Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань)

Збройні сили Китайської Республіки (Тайвань) приведені у режим посиленої боєготовності у зв’язку з навчаннями, які проводить Китайська Народна Республіка.

Про це повідомляє видання Associated Press.

На посилений режим перевили Сухопутні війська, Військово-морські та Повітряні сили. Для забезпечення безпеки повітряного простору організовано повітряне чергування винищувачів.

У Міноборони Китайської Республіки заявили, що маневри КНР «підривають регіональний мир і стабільність».

Підводний човен КНР. Фото: dailymail.co.uk

Міноборони КНР у четвер, 23 травня, поінформувало, що Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) розпочала спільні навчання Флоту, Військово-повітряних сил і Ракетних військ поблизу острову Тайвань.

Маневри стартували о 7:45 за місцевим часом,вони проходитимуть у Тайванській протоці та мають завершитись 24 травня.

Голова Східного театру бойового командування НВАК полковник Лі Сі заявив, що навчання є «суворим покаранням для сепаратистських сил, які прагнуть незалежності Тайваню», і «суворим попередженням проти провокацій і втручання зовнішніх сил».

Представник МЗС КНР Ван Веньбінь, зі свого боку, пригрозив, що «сили, які виступають за незалежність [Тайваню], закінчать із роздробленими черепами після зіткнення з грандіозною схемою Китаю щодо повного об’єднання».

Броньована техніка-амфібія під командуванням Східного театру дій Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) бере участь у навчанні формування штурмової хвилі в Чжанчжоу, провінція Фуцзянь, Китай, 14 серпня 2022 р. cnsphoto через REUTERS

Китайська Республіка активно розвиває свій військовий потенціал, особливо шляхом посилення власних Військово-морських сил.

«Мілітарний» у березні повідомляв, що ВМС острівної країни взяли на озброєння два малопомітних корвети-катамарани проєкту Tuo Chiang, озброєні потужним ракетним арсеналом.

Це вже п’яте та шосте судно модифікованого проєкту Tuo Chiang. Загалом у межах замовлення країна має отримати 12 бортів, що мають посилити позиції Тайваню у потенційному протистоянні з Китаєм.

Головним призначенням кораблів цього класу є боротьба з ворожими кораблями на мілководді та в прибережних водах під час тактики миттєвих атак та відступу. Для цього вони озброєнні потужним арсеналом протикорабельних ракет, а їх конструкція виконана з використанням технологій малопомітності.

Азія Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань)