fbpx
Латвійські тральщики пройшли модернізацію

Латвійські тральщики пройшли модернізацію

Балтія ВМС Латвії Європа Світ Тральщик Флот

Французька компанія ECA Group завершила перший етап програми модернізації трьох кораблів протимінної оборони ВМС Латвії.

Про це повідомляє Мілітарний.

Як зазначає Naval News з посиланням на пресслужбу французької компанії, за вісім місяців, що минули з моменту підписання відповідного контракту, фахівці ECA Group демонтували застаріле обладнання з тральщиків.

А установка вже нових систем та обладнання почнеться в жовтні 2021 року.

ECA GROUP замінить звичайні системи виявлення мін, зокрема, подкільний гідролокатор, на більш компактну, мобільну і розвинуту систему, яка складається з безпілотних надводних апаратів A18-M, оснащених новітнім поколінням ехолокаторів UMISAS з синтетичною апертурою, і декількох підводних роботів Seascan MK2 і K-STER C для виявлення і знешкодження мін.

Роботи з оновлення та модернізації латвійських тральщиків проходять за підтримки компанії MAURIC – дочірнього підприємства ECA Group, яке спеціалізується на військово-морській архітектурі та інженерних рішеннях. Також задіяні кілька місцевих компаній. Зокрема, партнери ECA Group братимуть участь в оновленні навігаційних систем, інтеграції програмного забезпечення для управління безпілотниками.

Модернізуючи обладнання для протимінної боротьби, ECA GROUP надає можливості продовжити термін експлуатації суден, які вже знаходяться на озброєнні.

Набір інструментів UMIS також може бути встановлений на інших моделях кораблів протимінної оборони або на суднах, які не використовуються для протимінних заходів.

На озброєнні ВМС Латвії числяться чотири тральщика класу Tripartite, придбані в 2000-х роках зі складу Королівського військово-морського флоту Нідерландів. Це кораблі з повною водотоннажністю 605 тонн, довжиною корпусу – 51,5 метра, шириною – 8,96 метра.

Вони розвивають швидкість до 15 вузлів, з дальністю плавання – 3000 морських миль. Озброєння складається з 20-мм артилерійської установка Modele F2 та кулеметів.

Нагадуємо, що через брак коштів Латвія відмовилася брати участь у спільній з Естонією закупівлю протикорабельних ракет. За словами міністра оборони Естонії Калле Лаанета, його латвійський колега пояснив йому відмову від участі в проекті нестачею у Латвії фінансових ресурсів на таку покупку.

Польський ракетний комплекс з ракетами NSM

Спочатку передбачалося, що на придбання протикорабельних ракет і морських мін буде потрібно близько 56 мільйонів євро, але чиновники не виключають, що тепер, коли Естонії доведеться самостійно закуповувати ракети, ця покупка може обійтися країні дорожче.

Балтія ВМС Латвії Європа Світ Тральщик Флот