fbpx
Ліхтер-мішені зараховано до складу ВМС

Ліхтер-мішені зараховано до складу ВМС

Випробування ВМС України Україна Флот

До складу ВМС ЗС України зараховано два судна забезпечення – ліхтер-мішені, що були передані з балансу ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages із посиланням на текст наказу Міністерства оборони України №136.

Саме ці ліхтер-мішені використовувались під час нещодавніх випробувальних стрільб комплексу протикорабельних крилатих ракет наземного базування РК-360 МЦ «Нептун».

Зокрема відповідно до наказу Міністерства оборони України №136 від 24 квітня 2020 року до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України були зараховані:

  • судно-мішень, проєкт 1635К, заводський №2337, 1985 року побудови;
  • судно-мішень, проєкт 1635К, заводський №2439, 1988 року побудови;

Вказані ліхтер-мішені, що було  зараховано до складу ВМС, довгий час знаходились на балансі підприємства, але через технічний стан вже не можуть використовуватися за призначенням.

Ліхтер-мішень після стрільби ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун»

Ліхтер – несамохідне, безекіпажне однотрюмне судно (судова баржа) з водонепроникним люковим накриттям, застосовуються для перевезення нафтовантажів на великі відстані, для рейдових операцій з навантаження і розвантаження танкерів із глибокою посадкою, які не можуть підійти безпосередньо до причалів берегової нафтобази, а також для каботажних перевезень нафтовантажів.

Окрім того застосовуються для перевезення низки інших вантажів.

Випробування ВМС України Україна Флот