fbpx
Лукашенко домовився з Путіним про військову допомогу

Лукашенко домовився з Путіним про військову допомогу

Білорусь Президент Росія Світ Співпраця Сусіди

При першому запиті чинної влади Білорусі Росія надасть всебічну допомогу щодо «забезпечення безпеки» країни.

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на білоруське видання Белта.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко домовився з російським президентом Володимиром Путіним про надання допомоги Мінську в разі загроз країні.

На сайті президента Росії повідомляється, що телефонна розмова відбулася за ініціативою Лукашенко.

«Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави й ОДКБ. Якраз ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, докладна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало – абсолютно присвячений в те, що відбувається», – розповів Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: ЗМІ Білорусі

Повідомляється, що Росія при першому запиті чинної влади Білорусі надасть всебічну допомогу щодо «забезпечення безпеки» країни.

«І ми з ним (Володимиром Путіним. – ред.) домовилися: при першому ж нашому запиті буде надано всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь», – заявив Олександр Лукашенко.

На сайті президента Росії відзначають, що в бесіді підтверджений настрій на зміцнення відносин Білорусі та Росії.

«Домовлено про продовження регулярних контактів на різних рівнях і підтверджений настрій на зміцнення союзницьких відносин, що повною мірою відповідає корінним інтересам братніх народів Росії та Білорусі», – йдеться у повідомленні на сайті президента Росії.

Кремль висловів сподівання на швидке врегулювання ситуації з протестами мешканців Білорусі.

«З обох сторін висловлено впевненість, що всі виниклі проблеми будуть незабаром врегульовані. Головне, щоб цими проблемами не скористалися деструктивні сили, які прагнуть до того, щоб завдати шкоди взаємовигідної співпраці двох країн в рамках Союзної держави», – підкреслюють на сайті президента Росії.

Білорусь Президент Росія Світ Співпраця Сусіди