fbpx
Литва передасть військову допомогу для ЗСУ

Литва передасть військову допомогу для ЗСУ

Європа ЗСУ Литва Світ Співпраця Спорядження Україна

Литва планує передати спорядження для Збройних сил України у вигляді бронежилетів та балістичних поясів вартістю понад 677 тисяч євро.

Про це інформує Мілітарний.

Всього Литвою буде передано Збройним силам України 490 бронежилетів на суму понад 617 тисяч євро і стільки ж балістичних поясів на понад 59 тисяч євро, пише інтернет видання DIENA.lt.

Відповідний урядовий проєкт вже підготувало Міністерство національної оборони Литви.

Ця пропозиція є відповіддю на прохання союзників уряду України підтримати її війська у боротьбі з підтримуваними Росією сепаратистами на сході країни, – йдеться у повідомленні.

Бронежилети ЗСУ

Як зазначає видання, раніше Литва вже передавала українській армії боєприпаси, зброю і спорядження.

Зокрема у 2019 році, Литва передала українській армії 1 мільйон одиниць стрілецьких набої.

Літак Повітряних Сил Збройних Сил України 10 червня, того ж року, вивіз з Литви майже мільйон одиниць боєприпасів, калібри яких армія Литви більше не використовує.

Рішення про передачу боєприпасів уряд Литви прийняв на початку лютого 2019 року. Вартість переданої зброї становить 255,5 тис. євро.

Нагадуємо, що Україна передала Литві понад 38 тонн колючого дроту для облаштування кордону з Білоруссю. Кабінет міністрів України погодився надати гуманітарну допомогу Литві у зв’язку з міграційною кризою на кордоні з Білоруссю.

Раніше Литва звернулась до країн партнерів по наданню дроту необхідного для облаштування кордону з Білоруссю.

В останні місяці в Литві спостерігається сплеск міграції, який йде з боку сусідньої Білорусі, через що виникла негайна потреба у нових інженерних загородженнях на кордоні.

Європа ЗСУ Литва Світ Співпраця Спорядження Україна