fbpx
Міноборони показало як відбувались перші масштабні навчання флоту “Море-96”

Міноборони показало як відбувались перші масштабні навчання флоту “Море-96”

ВМС України Навчання Україна Чорне море

Міноборони показало як відбувались перші масштабні навчання флоту “Море-96”.

Про це інформує Мілітарний.

Оперативно-тактичні навчання “Море-96” — перші оперативно-тактичні навчання Військово-Морських Сил України, які відбулись з 29 липня по 1 серпня 1996 року під прапором Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. Навчання були проведені за ініціативою на той час заступника міністра оборони України — командувача ВМС України віце-адмірала Володимира Безкоровайного.

В навчаннях взяло участь 10 кораблів:

фрегат “Гетьман Сагайдачный”;
малий розвідувальний корабель “Сімферополь”;
ракетний катер “Прилуки”;
вдк “Костянтин Ольшанський”;
корвет “Чернігів”;
корвет “Луцьк”;
корвет “Хмельницький”;
корвет “Вінниця”;
ракетний катер “Каховка”;
допоміжне судно.

Загалом у навчаннях узяли участь понад 2,5 тисячі моряків, льотчиків, морських піхотинців та інших військовиків ЗСУ.

До авіаційної групи було включено літак Бе-12, вертоліт Ка-27. Від ВПС ЗС України залучалися 2 Су-27 і 4 Су-24.

Від сил ППО – три зенітно-ракетних і одна радіотехнічна бригади, окремий батальйон РЕБ 60-го корпусу ППО.

Вчова у Києві відзначили 25-ту річницю перших великих навчань ВМС “Море-96”. Заходи відбулися на місці поховання віцеадмірала Володимира Безкоровайного, командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України в період 1993–1996 років, повідомляє АрміяInform.

У заході взяли участь командувач українських ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа, родина Володимира Безкоровайного, представники Військово-морського ліцею, названого на його честь, морські піхотинці та курсанти Інституту ВМС.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять другого командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Володимира Безкоровайного. У кого немає пам’яті про минуле, той позбавлений майбутнього. Тому Військово-морському ліцею у 2019 році присвоєно ім’я Володимира Безкоровайного. Ліцеїсти з 14–16 років вже знають, хто він такий і що зробив для Військово-Морських Сил. Це та платформа, від якої вони відштовхуються, від якої йдуть уперед, — наголосив під час заходу контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Володимир Герасимович Безкоровайний, командувач ВМС ЗС України, заступник Міністра оборони України, віце-адмірал. Пройшов службу на атомних підводних човнах Північного флоту, від командира електронавігаційної групи до командувача флотилії атомних підводних човнів стратегічного призначення, від курсанта до віце-адмірала. Коли Україна здобула незалежність, зробив єдино правильний вибір — служіння Українському народові, у 1993 році очолив вітчизняні Військово-Морські Сили.

ВМС України Навчання Україна Чорне море