fbpx
Міноборони відсудило у “Львівського арсеналу” 1,5 мільярда по контракту на міни

Міноборони відсудило у “Львівського арсеналу” 1,5 мільярда по контракту на міни

Виробництво боєприпасів Міністерство оборони (МОУ) ОПК Суд Україна

Північний апеляційний госпсуд підтвердив рішення суду першої інстанції про стягнення на користь Міноборони 1,5 млрд грн з компанії «Львівський арсенал».

У міністерві оборони України розповіли, що ця компанія провалила контракт на постачання мін для військових.

«Рішення набрало законної сили та підлягає примусовому виконанню», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у провадженні Господарського суду Києва є судова справа про додаткове стягнення на користь Міноборони 163,5 млн грн неустойки.

У рамках цієї справи накладено арешт на рахунки та інше рухоме та нерухоме майно, що належать фірмі «Львівський арсенал».

«Зазначена ухвала вже пред’явлена до органів Державної виконавчої служби України до виконання», – додали в міністерстві.

Нагадаємо, фірма «Львівський арсенал» отримала від Міноборони 1,4 мільярда гривень на поставку великої партії мінометних пострілів 120 мм і 82 мм.

«Львівський арсенал» зареєстрований на вулиці Праці, 1 у Києві. І до осені 2022 року не фігурував серед крупних постачальників озброєнь.

Єдиний раз до цієї ситуації компанія з’являлась у публічному просторі, коли зірвала контракт із головним виробником стрілецької зброї для МВС, підприємством «Форт», і кілька років судилась за 5 мільйонів гривень.

Повідомлялось, що Міноборони уклало контракт з із маловідомою фірмою «Львівський арсенал» 11 листопада 2022 року.

Через кілька днів після цього тодішній міністр оборони Олексій Резніков дав дозвіл на проведення передоплати за контрактом. Поставки мали розпочатись уже в грудні 2022 року і повністю закінчитись до кінця лютого 2023 року, але постачання зірвалося.

Нагадаємо, у 2023 році стало відомо, що за кордоном «Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін.

Виробництво боєприпасів Міністерство оборони (МОУ) ОПК Суд Україна