fbpx
Між Києвом та Черніговом відновили автомобільне сполучення

Між Києвом та Черніговом відновили автомобільне сполучення

Війна з Росією Київ ОК "Північ" Україна Чернігів

Тепер Чернігів та громади, які були в ізоляції отримуватимуть гуманітарні вантажі.

Про це повідомляє Мілітарний.

Новий коридор між містами відновили військові ОК “Північ” та військова адміністрація.

“Поряд з виконанням заходів з розмінування місцевості, очищення місцевості від небезпечних предметів, також ми проводимо заходи по відновленню сполучення. Спільно з органами місцевої влади на сьогоднішній день ми відновлюємо сполучення на ділянці Чернігів – Гончарівське. Далі, відповідно, Київ. Це дає можливість, як здійснювати евакуацію поранених, так і переміщення місцевого населення, а також волонтерам, які надають гуманітарну допомогу”, – сказав Віктор Ніколюк, командувач ОК “Північ”

Віктор Ніколюк, командувач ОК "Північ"

Військові та місцеві органи влади працюють над організацією додаткових коридорів, аби розвантажити наявні.

“Це дуже важливий коридор, особливо для міста Чернігова та громад поруч, які тривалий час були відрізані від можливості отримати гуманітарну допомогу в необхідній кількості. Це була першочергова потреба насправді, всі знаємо, що користувалися певний час пішохідним мостом, він постійно наражався на обстріли ворога. По ньому лупили цілі батареї “Градів”, – зазначив очільник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус

Напередодні в місто прибули 5 вантажівок з гуманітарною допомогою. Привезли потужні генератори, ліки, витратні матеріали та обладнання. Допомогу доправили МОЗ та UNICEF. Все надходить для потреб лікарень Чернігова та області.

Нагадаємо, 4 квітня від окупантів звільнили Житомирску область.

 

Війна з Росією Київ ОК "Північ" Україна Чернігів