fbpx
Морська піхота США дозамовила 33 амфібійні машини ACV

Морська піхота США дозамовила 33 амфібійні машини ACV

ACV (Amphibious Combat Vehicles) BAE Systems Бронетехніка ВМФ США Корпус морської піхоти США Морська піхота Світ США

Корпус морської піхоти Сполучених Штатів уклав контракт на партію амфібійних бронемашин ACV (Amphibious Combat Vehicles).

Про це інформує Мілітарний.

Компанія BAE Systems, 24 січня 2022 року, повідомила про отримання модифікації контракту на наступну партію повномасштабного виробництва колісних бойових амфібійні машини ACV.

Контракт на суму 169 мільйонів доларів розрахований на постачання 33 бронемашин.

Першу партію бронетранспортерів ACV Корпус морської піхоти США замовив у компанії BAE Systems в січні 2019 року. Вартість контракту  на постачання 30 одиниць амфібійних бронемашин складала 140,3 млн доларів.

Амфібійні бронемашини ACV (Amphibious Combat Vehicles) США. Фото: Sgt. Courtney G. White

Контракт був підписаний за результатами тендеру, що оголосив Корпус морської піхоти США у 2015 році. Окрім BAE Systems в конкурсі брали участь компанії Science Applications International Corporation (SAIC), Lockheed Martin, General Dynamics та Advanced Defense Vehicle Systems.

У лютому 2021 року Морська піхота США замовила ще 36 амфібійних бронемашин ACV.

Amphibious Combat Vehicles

Програма створення ACV є подальшим розвитком програми Marine Personnel Carrier (MPC) по придбанню для Корпусу морської піхоти США колісних БТРів нового типу з формулою 8х8, що була призупинена у 2013-у році та вже 2014-го відновлена як Amphibious Combat Vehicle.

На першому етапі програми заплановано закупівлю 203 бойових машин на загальну суму у 1,2 млрд доларів США.

На другому етапі мають бути закуплені різноманітні модифікації цього бронетранспортеру, включно з машинами вогневої підтримки, загалом до 700 одиниць.

Assault Amphibious Vehicle (AAV). Фото з відкритих джерел

Бронетранспортер ACV від BAE Systems був створений на базі італійського БТР Iveco SuperAV. Він має можливість плавати. У порівнянні з AAV, нова машина ACV має забезпечити чудову маневровість і мобільність, має захист, аналогічну протимінної машини з захистом від мін (MRAP).

Бронетранспортери ACV (Amphibious Combat Vehicles)

ACV розроблена для того, щоб надати морським піхотинцям широкі можливості для вирішення додаткових завдань і використання майбутніх технологій шляхом модульної конструкції. Бронемашина має шестициліндровий двигун потужністю 690 кінських сил.

ACV (Amphibious Combat Vehicles) BAE Systems Бронетехніка ВМФ США Корпус морської піхоти США Морська піхота Світ США