fbpx
Морський російський балкер вперше зайшов у маріупольський порт

Морський російський балкер вперше зайшов у маріупольський порт

Війна з Росією Маріуполь Україна Флот

Перший російський морський балкер зайшов у маріупольський порт. Він пришвартувався біля причалу Судноремонтного заводу.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

І це дуже погана новина. Ось для чого потрібно було днопоглиблення. Тепер це сталося — перше судно морського класу (не річка-море) вчора пришвартувалось біля причалу Судоремонтного заводу. Судно класу балкерів має власні крани та його повне навантаження або DWT становить набагато більше за 5 тисяч тонн як в суднах класу РМ-3“, – розповів Андрющенко.

За його словами, наразі невідомо чим, заповнений балкер та скоріш за все, він щось доставляє в Маріуполь та вивантажує.

Що саме — не важко здогадатись. Точно не будиночки для маріупольців. Військово-логістична мапа починає змінюватись. З іншого, це безумовно наближає бавовняний сезон в Приморському районі Маріуполя“, – написав радник мера.

Перший російський морський балкер зайшов у маріупольський порт. Фото: Петро Андрющенко

Андрющенко додав, що наявність в порту ворожих кораблів, ймовірно, наближає сезон “бавовни” в Приморському районі Маріуполя.

Як розповів депутат Маріупольської міської ради Дмитро Забавін в ефірі “Суспільне. Спротив”, окупанти користуються портом, щоб перевозити зброю, яку приховують, вивантажуючи будівельні матеріали й таке інше.

Раніше з’явилася інформація, що російські окупанти поглиблюють дно порту Маріуполя.

У Військово-Морських Силах ЗСУ пояснювали це тим, що агресор хоче й надалі вивозити награбоване з України, наприклад метал і зерно.

Я вважаю, що це більше пов’язано саме з цивільним судноплавством. Оскільки, якщо йдеться про логістичне забезпечення саме військових, для цього в них є великі десантні кораблі, які не потребують великої глибини, можуть фактично виходити на берег. І цих одиниць у них ще вісім штук. Тому все ж таки це пов’язано саме з потребою і надалі вивозити награбоване з українських територій“, – зазначав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Маріупольський порт

У Центрі національного спротиву повідомляли, що РФ хоче розмістити в Маріуполі “філію” свого Чорноморського флоту.

Окрім робіт у порту, ворог намагається встановити пряме залізничне сполучення між окупованими Маріуполем, Волновахою та Донецьком.

Війна з Росією Маріуполь Україна Флот