fbpx
На Донбасі тестують військових на коронавірус

На Донбасі тестують військових на коронавірус

COVID19 Війна на Донбасі Донбас ЗСУ

На Донбасі розпочалося вибіркове тестування військовослужбовців ООС на наявність коронавірусу з тестів, які доправили працівники фонду «Повернись живим».

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

“Для запобігання поширенню коронавірусу в Об’єднаних силах розпочато вибіркове тестування військовослужбовців”, – йдеться в повідомленні штабу.

Так, після взяття зразків у військових тести поміщають в спеціальний бокс, два спецекіпажі збирають їх і відправляють у столицю.

“Ми зараз беремо тести на полімеразну ланцюгову реакцію, перевіряємо військовослужбовців кожної бригади. На днях ми привезли в зону ООС тисячу таких тестів. Це перший етап. Ще понад сто тестів швидких, але вони не дають такої чіткої реакції. Швидкими ми будемо перевіряти потенційних хворих людей, у яких є ознаки хвороби”, – розповів представник благодійного фонду Андрій Римарук.

Наразі випадків захворювання на коронавірус серед українських військових зі складу Об’єднаних сил не зафіксували.

Партія медичних засобів

Сорок костюмів біологічного захисту вітчизняного виробництва, які забезпечують надійну ізоляцію особи від інфікування, отримали військові медики.

Ці засоби призначені для багаторазового використання, повідомили в штабі ООС.

Також Командування медичних сил ЗС України передало понад 1300 одиниць швидких тестів для виявлення інших захворювань, таких як ВІЛ, гепатит, сифіліс.

В ООС надійшла чергова партія медзасобів

Перевірка на ці інфекції є обов’язковою під час важких пневмоній.

COVID19 Війна на Донбасі Донбас ЗСУ