fbpx
На Донбасі у прикордонні з Росією пропонується створення зон безпеки

На Донбасі у прикордонні з Росією пропонується створення зон безпеки

Війна на Донбасі Деокупація Донбас Кордон ОБСЄ Росія Україна

На Донбасі у прикордонні з Росією пропонується створення зон безпеки з обох боків кордону яку має контролюватися ОБСЄ, що передбачено Мінськими домовленостями.

Про це йшлося під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

Пропозицію про це виніс заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський.

Український дипломат наголосив на необхідності виконання результатів Нормандського саміту у Парижі, що Росія продовжує ігнорувати.

«Відновлення контролю над кордоном залишається ключовим елементом процесу врегулювання конфлікту. Створення зони безпеки у прикордонних районах обох держав з постійним моніторингом та верифікацією з боку ОБСЄ на кордоні, як це передбачено Мінським протоколом, було б кроком у правильному напрямку. Україна пропонує створити робочу групу у рамках ТКГ з питань кордону», – заявив він.

Пункт пропуску Довжанський влітку 2014-го року після обстрілів з боку Росії та його захоплення

Крім того, Україна готова до обговорення компромісів у рамках ТКГ щодо пакетного рішення, яке стосується 3 нових ділянок розведення сил та засобів на Донбасі.

Також українська сторона закликає Росію виконати зобов’язання, взяті на саміті у Берліні ще 2016 році, щодо відкриття КПВВ «Золоте» на лінії зіткнення.

Війна на Донбасі Деокупація Донбас Кордон ОБСЄ Росія Україна