fbpx
На Донбасі загинув солдат Денис Кононенко

На Донбасі загинув солдат Денис Кононенко

Війна на Донбасі Втрати Донбас ЗСУ Російська агресія Україна

У штабі Операції об’єднаних сил (ООС) повідомили про другого загиблого військового України на Донбасі.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на штаб Операції об’єднаних сил.

19 лютого, внаслідок обстрілу, двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення несумісні з життям.

Четверо військовослужбовців отримали поранення різної ступені важкості та знаходяться у лікувальних закладах.

Ім’я загиблого повідомив голова Вінницької обласної держадміністрації Сергій Борзов.

«Сьогодні під час обстрілів у зоні проведення операції Об’єднаних сил втрата – медики не змогли врятувати солдата Дениса Кононенка», – написав у фейсбуці Борзов.

Під час мінометного обстрілу, що стався близько 12:40, солдат отримав поранення, які виявилися несумісними з життям. Кононенко був водієм мотопіхотної роти, у чоловіка залишився син.

Також за інформацією від журналіста Андрія Цаплієнко, один військових загинув о 07:00 біля селища Миронівський Бахмутського району Донецької області.

Станом на 17 годину 19 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 70 порушень, 60 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

«Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога», – підкреслили у штабі ООС.

Наслідки артилерійського обстрілу позицій 30 ОМБр 18 лютого 2022 року у зоні Операції об'єднаних сил. Фото: 30 ОМБр

Нагадаємо, 19-го лютого окупаційні сили Росії завдали артилерійського удару в бік гуманітарного дорожнього коридору «Луганськ-Щастя».

Як повідомлялось 18 лютого, російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів та великокаліберних кулеметів по КПВВ «Щастя».

17 лютого окупаційні сили Росії завдали артилерійських ударів по ряду населених пунктів України. Тоді від обстрілу зазнали руйнування будівлі, комунальна інфраструктура та отримали поранення мирні мешканці.

Війна на Донбасі Втрати Донбас ЗСУ Російська агресія Україна