fbpx
На Донбасі ЗСУ збили ворожі БПЛА

На Донбасі ЗСУ збили ворожі БПЛА

БпА (Безпілотні апарати) Війна на Донбасі Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 Російська агресія Україна

В районі проведення операції Об’єднаних сил військовослужбовці збили безпілотні літальні апарати російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на пресслужбу ООС.

У повідомленні зазначається, що “з початку поточного року спостерігається значне збільшення кількості застосування російсько-окупаційними військами безпілотних літальних апаратів. Метою таких дій є проведення повітряної розвідки, видача цілевказань, коригування вогню, дистанційне мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв”.

Підрозділи ЗС України, які залучені до виконання завдань в районі ООС, здійснюють активну та успішну боротьбу з БПЛА противника.

Слід зазначити, що лише з початку травня цього року військовослужбовцями ООС збито два таких літальних апарати.

Перший такий випадок стався 3 травня, на Світлодарському напрямку, неподалік селища Нрволуганське. Збитий безпілотник був переобладнаний для скидання боєприпасів та здійснення дистанційного мінування. Він містив компоненти, вироблені на підприємствах військового призначення Російської Федерації.

6 травня, на Маріупольському напрямку, поблизу селища Гранітне безпілотник противника, що вів повітряну розвідку, був подавлений засобами РЕБ та збитий вогнем зі стрілецької зброї.

Як з’ясувалось, цей БПЛА типу “ТАХІОН”, виготовляється ТОВ “Іжмаш – Безпілотні системи” РФ. Він знаходиться на озброєнні сухопутних військ держави-агресора.

Нагадуємо, що у березні, на Донбасі ЗСУ захопили російський БПЛА Zala 421-08, що належав Федеральній службі безпеки Росії.

Російський БПЛА Zala 421-08

Російський тактичний дрон впав неподалік позицій наших бійців.

Безпілотний літальний апарат зламався під час польоту через вихід з ладу батареї живлення.

Галограмна бірка ФСБ Росії на захопленому БПЛА Zala 421-08

Зазначається, що зафіксовані факти є прямими та незаперечними доказами російської військової агресії проти України. Вказані БПЛА будуть використані як доказ причетності Росії до військового конфлікту на Сході України.

БпА (Безпілотні апарати) Війна на Донбасі Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 Російська агресія Україна