fbpx
На Харківщині 54 ОМБр танками відбила російський штурм

На Харківщині 54 ОМБр танками відбила російський штурм

54 бригада ЗСУ Бронетехніка Війна з Росією Танк Україна Харківщина

На Харківщині українські танкісти 54 ОМБр під’їхали впритул до окупантів та вибили їх із лісосмуги.

У 54-й окремій механізованій бригаді розповіли, що для відбиття російської атаки залучили танки.

Бій відбувся на північний захід від села Орлянка Харківської області.

Російські окупанти намагалися піхотою закріпитися у лісосмузі цієї місцини.

Для їх відбиття українські військові відправили два танки, які у притул почали розстрілювати росіян уламково-фугасними снарядами.

Переміщення танків корегували за допомогою розвідувального безпілотника, який також стежив за діями росіян.

Російські військові застосовують димову завісу для залишення поля бою. Харківщина, Україна. Березень 2024. Кадр з відео 54 ОМБр

Танки змусили вцілілих окупантів тікати під димовою завісою, при цьому росіяни кидали на дорозі відступу своїх поранених та вбитих.

«Дякую за роботу танкістам, піхоті і всім підтримуючим підрозділам, які виконали своє завдання і дали бій окупантам», — зазначили у бригаді.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов розповів, що російські війська продовжують інтенсивні обстріли населених пунктів Харківської області з артилерії, мінометів та застосовують керовані авіаційні бомби, зокрема з касетними боєприпасами.

Сектор бою на неофіційній мапі бойових дій від deepstatemap

За його словами, на Лимансько-Куп’янському напрямку Росія зосередила понад 100 тисяч військових, і ця цифра залишається незмінною вже декілька місяців. Щодня росіяни намагаються наступати біля Синьківки та Табаївки.

«У Табаївці ворог веде активні бойові дії, намагаючись досягти тактичних успіхів. Однак Збройні Сили України дають гідну відсіч. Наша мета – зайняти висоти, звідки супротивник намагається наступати», — наголосив Синєгубов.

Олег Синєгубов. Фото зі сторінки посадовця

Він зазначив, що із загальної кількості зосереджених російських військ близько 40 тисяч є штурмовими підрозділами. Решта забезпечують логістику та підтримку. Через втрати серед штурмових груп росіяни вимушені постійно їх поповнювати.

54 бригада ЗСУ Бронетехніка Війна з Росією Танк Україна Харківщина