fbpx
На Харківщині вибухнув російський танк Т-90

На Харківщині вибухнув російський танк Т-90

Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Т-90 Танк Україна Харківщина

У Харківській області знищили танк Т-90 російських загарбників.

Відео вибуху бойової машини оприлюднив журналіст Юрій Бутусов.

За даними журналіста, російський танк розлетівся на шматки після удару українських бійців оперативного угруповання військ (ОУВ) «Харків» сьогодні вранці.

Судячи з кадрів відео, бойова машина російських окупантів була уражена, імовірно протитанковим засобом (ПТРК, РПГ), або й іншою зброєю.

Після удару, всередині бойового відділення танка почалося задимлення, що засвідчило про початок пожежі.

https://www.youtube.com/watch?v=kA7pZqyClgs

Через короткий проміжок часу, відбулася детонація боєкомплекту що призвела до потужного вибуху, який фактично повністю знищив бойову машину.

У описі до опублікованого відео йдеться, що українські військові знешкодили російський танк Т-90, який розлетівся на шматки після ураження.

Нагадаємо, у травні на Харківщині, Сили оборони знищили сучасний російський танк Т-90М «Прорыв».

Перший підтверджений знищений в Україні танк Т-90М "Прорыв" російської армії. Харківщина. Травень 2022. Фото: Андрій Цаплієнко

Окупаційні сили Росії намагалися зайти у нещодавно звільнений населений пункт. Українські військові перехопили росіян на дорозі та знешкодили колону бронетехніки окупантів. У ході бою українські сили знищили сучасний російський танк.

Знищений на Харківщині російський Т-90М "Прорыв". Травень 2022. Кадр з відео ТРО

Це перший підтверджений випадок знищення цієї російської версії танка Т-90 у світі.

Танк Т-90М "Прорыв" військових Росії на окупованій частині Запорозької області. Липень 2022. Україна. Кадр з відео ЗМІ РФ

Минулого місяця у Запорізькій області російські військові посилили своє угруповання танками Т-90М «Прорыв». Також українські фахівці ремонтують трофейні Т-90А.

Сучасний російський основний бойовик танк Т-90А є глибокою модернізацією танків серії Т-72Б, спрямованої на значне покращення всіх бойових характеристик машини. Серійна модифікація Т-90 під індексом А випускалася з 2004 по 2011 роки. На неї встановлювався двигун В-92С2 потужністю 1000 к.с., покращена зварна башта підвищеної стійкості замість литої та гармата 2А46М-5.

Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Т-90 Танк Україна Харківщина