fbpx
На кордоні Киргизстану та Таджикистану відбулася перестрілка

На кордоні Киргизстану та Таджикистану відбулася перестрілка

Азія Киргизстан Кордон Світ Таджикистан

На кордоні між Киргизстаном та Таджикистаном відбулася перестрілка.

Про це інформує Мілітарний.

Турецьке інформаційне агентство Anadolu повідомляє, що на кордоні Киргизстану і Таджикистану відбулася перестрілка між прикордонниками обох країн, про це повідомила прикордонна служба Держкомітету національної безпеки Киргизстану.

У Киргизстані уточнили, що в місцевості Кум-Мазар Баткенського району Баткенської області, жителі прикордонних територій Таджикистану без узгодження з киргизькою стороною почали очищати ділянку землі, що призвело до конфлікту.

Військовослужбовці ЗС Киргизстану

Як повідомлено, на місце події прибули прикордонники Киргизстану, представники місцевих органів влади та місцеві жителі.

Вимогам киргизької сторони припинити роботи таджицька сторона не підкорилася. Громадяни Таджикистану спробували побити громадянина Киргизстану. Словесна перепалка переросла в бійку і закидання камінням один одного. В ході конфлікту з боку таджицьких прикордонників були зроблені постріли в бік Киргизстану. Киргизькі прикордонники здійснили у відповідь постріли, – повідомили в Прикордонній службі.

Повідомляється, що в результаті перестрілки поранених і постраждалих з киргизької сторони немає.

У місцевості Кум-Мазар проводиться зустріч на рівні прикордонних представників сторін за участю співробітників органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

У квітні, між Киргизстаном та Таджикистаном загострився прикордонний конфлікт, дійшло до вогневого зіткнення із застосуванням стрілецької зброї та іншого озброєння.

Причиною загострення називають дії цивільних громадян, що почали кидати каміння одне в одного.

Передувало цьому намір встановити камеру відеоспостереження на електричному стовбі у Таджикистані на кордоні з Киргизстаном.

Авто- та бронетехніка армії Киргизстану

Киргизстан збирається побудувати водосховище у витоку ріки Козу-Баглан, це викликало протест у сусіднього Таджикистану, де посилаються на міждержавну угоду про узгодження будівництв в прикордонних районах.

Азія Киргизстан Кордон Світ Таджикистан