fbpx
На Київщині збудують реабілітаційний госпіталь для військовослужбовців та цивільних

На Київщині збудують реабілітаційний госпіталь для військовослужбовців та цивільних

Ветерани Волонтери реабілітація Україна

Фонд американського благодійника Делла Лоя Хансена та Київська обласна державна адміністрація розпочали спільну роботу з розробки концепції створення сучасного реабілітаційного госпіталю для військовослужбовців та цивільних осіб.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

«З наступного тижня розпочнемо детальний аналіз всієї документації. До роботи залучаємо міжнародну коаліцію архітекторів та інженерів медичних будівель. Заклад стане стандартом для майбутніх реабілітаційних центрів як в Україні, так і в інших країнах світу, які постраждали від війни», – сказав голова КОДА.

Цей сучасний центр задовольнить як фізичні, так і психологічні потреби військовослужбовців та цивільних.

«Проєкт потребує чималих інвестицій. Тому для його реалізації необхідне залучення кола благодійників, урядових, неурядових організацій під керівництвом Фонду «Місія Хансена в Україні». Фонд та його засновник Делл Лой Хансен – надійні та фінансово відповідальні партнери», — заявили в адміністрації.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що «Укроборонпром» створив Центр реінтеграції ветеранів, у якому працевлаштовуватимуть, організовуватимуть навчання, перекваліфікацію, надаватимуть послуги фізичної та психологічної реабілітації.

Робота буде спрямована на всебічну підтримку та адаптацію ветеранів до цивільного життя.

Також передбачено програми з психологічного та фізичного відновлення.

Буде створено патронатний напрям, який взаємодіятиме з мобілізованими працівниками та їхніми родинами.

Центр надаватиме їм інформаційно-консультаційну, юридичну, психологічну та іншу підтримку завдяки власним ресурсам і партнерству з державними установами та громадськими організаціями.

Особливу увагу приділятимуть інклюзивності робочих місць, поліпшенню взаєморозуміння та створенню належної корпоративної культури.

Для цього Центр ветеранів працюватиме з колективами, куди приходять колишні військові, зауважили в «Укроборонпромі».

Ветерани Волонтери реабілітація Україна