fbpx
На «Нібулон» освоїли технологію зварювання корабельного алюмінію

На «Нібулон» освоїли технологію зварювання корабельного алюмінію

Миколаїв Нібулон ОПК Суднобудування Технології Україна

На суднобудівному-судноремонтному заводі компанії «Нібулон» освоїли технологію зварювання корабельного алюмінію.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на інформацію оприлюднену у Миколаїв – місто корабелів.

Так тентове накриття палубного обладнання для нових буксирів проєкту Т410 вже робиться з алюмінієвого прокату.

Таким чином, технологічні можливості верфі та відповідна кваліфікація фахівців вже дозволяють здійснити закладку патрульних катерів OCEA, про будування серії з 5 одиниць яких на верфі «Нібулон» для Морської охорони ДПСУ нещодавно ми писали.

Тентове накриття палубного обладнання для нових буксирів проєкту Т410 з алюмінієвого прокату

Після розпаду СРСР на території України знаходилось одне підприємство, яке серійно виготовляло судна з алюмінієвих сплавів – феодосійський завод «Море».

У 2014-у році після окупації Криму російськими військами, окупаційна адміністрація захопила державне підприємство та встановила над ним контроль. Таким чином Україна втратила унікальну технологічну можливість.

Як видно з розвитком суднобудування на миколаївському підприємстві в межах технологічної потреби було освоєно новий вид технічного процесу.

Раніше для виготовлення човнів та катерів зварювання корабельного алюмінію було освоєно київським підприємством UMS Boats, що виготовляє плавзасоби під торговельними марками Tuna та UMC.

Патрульний катер Морської охорони моделі UMS-1000

Корабельний алюміній, або як ще іноді називають морський алюміній – це термін, що позначає групу прокату алюмінієвих сплавів, котрі використовуються при будівництві морських суден.

Основною корисною домішкою цього сплаву є магній, що складає від 3 до 6%. Він позитивно сприяє на корозійну стійкість як у прісній, так і морській воді.

 

Миколаїв Нібулон ОПК Суднобудування Технології Україна