fbpx
На Одещині зміцнюють та будують оборонні фортифікації

На Одещині зміцнюють та будують оборонні фортифікації

Будівництво Війна з Росією Одещина Україна Фортифікація

На території Одеської області оновлюють, зміцнюють та створюють нові оборонні рубежі.

Про це розповів голова Одеської ОВА Олег Кіпер, а також опублікував відповідні фото.

За словами посадовця, посилення обороноздатності регіону є пріоритетним напрямком.

Кіпер повідомив, що в області будують фортифікаційні споруди, встановлюють загороджувальні рубежі, «зуби драконів», протитанкові рови та інші невибухові загородження.

До цих робіт залучили близько 150 людей та 80 одиниць техніки.

«Наша готовність протидіяти ворогу, як і системний підхід до будівництва фортифікаційних споруд — це потужний стримувальний фактор для агресора», – наголосив голова ОВА.

Нагадаємо, що, за словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, від початку цього року уряд виділив 20 мільярдів гривень на фортифікаційні споруди та будівництво оборонних рубежів у різних регіонах країни.

Зокрема, Одеська область отримала 1,5 мільярда гривень на ці потреби.

У щоденному режимі в Україні працює відповідний штаб, де робота координується з обласними державними адміністраціями, Генштабом і Міноборони для того, щоб Сили оборони мали забезпечені лінії оборони й тил.

Українська лінія оборони на Харківщині. Березень 2024. Україна. Фото: Олег Синєгубов

Кошти передбачили для того, щоб створювати якісні, переважно бетонні фортифікаційні споруди та інженерні невибухові загородження.

Також 25 лютого Президент України Володимир Зеленський повідомив про проведення аудиту фортифікацій, який допоможе виявити та усунути слабкі місця на лінії фронту.

За його словами, відповідальними за будівництво фортифікацій є саме головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров.

Будівництво Війна з Росією Одещина Україна Фортифікація