fbpx
На “Рамштайні” обговорювали питання постачання Україні далекобійної зброї

На “Рамштайні” обговорювали питання постачання Україні далекобійної зброї

Війна з Росією Військова допомога Європа Україна

В рамках чергового засідання у форматі “Рамштайн” окремо обговорювались питання збільшення постачання Україні далекобійних засобів ураження.

Про це повідомляє Медійний майданчик Сил оборони.

«Є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна і зобов’язання, щоб працювати над тим, щоб надавати Україні більше зброї для подібних ударів», – сказав начальник Управління преси та інформації Міноборони молодший лейтенант Ілларіон Павлюк.

В рамках зустрічі також обговорювались адаптація зенітних ракет західних зразків до радянських пускових платформ, що є у розпорядженні Сил оборони України, а також нарощення можливостей для збільшення виробництва боєприпасів і артилерійських систем, в тому числі у спільних проєктах країн партнерів з Україною.

Своєю чергою, начальник Департаменту міжнародної оборонної співпраці Міноборони полковник Геннадій Коваленко повідомив, що на зустрічі обговорювались також питання посилення спроможностей України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій та коаліції морської безпеки.

Зокрема, зазначив полковник, в рамках авіаційної коаліції поряд з зобов’язаннями щодо надання літаків F-16, обговорюються також питання надання союзниками додаткових гелікоптерів.

«Це була продуктивна зустріч, після якої хочеться сказати “відставити паніку” всім тим, хто піднімає настрої про втрату підтримки Україною», – сказав Павлюк.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що Німеччина оголосила про виділення Україні шести багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41.

Німецька сторона забезпечить навчання українських військових. Терміни передачі гелікоптерів не повідомляються.

Зараз Sea King Mk41 у Німеччині виконують різноманітні завдання, включаючи пошуково-рятувальні роботи, транспортування, надання допомоги при стихійних лихах, тактичне наземно-морське транспортування, евакуацію, спостереження, розвідку та морську підтримку. Гелікоптери планують замінити на NH-90.

Нагадаємо, що українські Військово-морські сили вже мають у своєму авіапарку британські Sea King.

У листопаді 2022 року Велика Британія анонсувала передачу Україні трьох гелікоптерів.

Війна з Росією Військова допомога Європа Україна