fbpx
На Sea Breeze не зважають на російських «спостерігачів»

На Sea Breeze не зважають на російських «спостерігачів»

Sea Breeze ВМС України Навчання Україна Україна-НАТО Україна-США Флот Чорне море

На навчаннях Sea Breeze не зважають на російське спостереження.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє Укрінформ. Учасники українсько-американських багатонаціональних навчань Sea Breeze-2021, що розпочалися в Україні, спокійно ставляться до постійного спостереження за навчаннями з боку російських сил.

Про це у вівторок під час брифінгу заявив один зі старших офіцерів ВМФ США, який бере участь у навчаннях Sea Breeze-2021.

“Зрозуміло, що я не маю наміру обговорювати зараз дані розвідки. Що я можу сказати – так, США, наші союзники та наші партнери – ми бачили, що Росія постійно спостерігає за нашими операціями”, – сказав капітан Кейл Гант, заступник командувача 65-ї Оперативної групи Флоту США.

Кораблі-учасники міжнародних навчань Sea Breeze 2020

Окрім того, капітан Гант зазначив, що навчання Sea Breeze-2021 жодним чином не пов’язані та не призначені для реагування на інцидент, який кілька днів тому відбувся внаслідок дій сил Чорноморського флоту Росії стосовно британського есмінця Defender у територіальних водах України. Він підкреслив, що навчання Sea Breeze-2021 відбуваються виключно у внутрішніх водах України та у міжнародних водах.

Кейл Гант, також відповів на запитання журналістів про те, чи стикався він під час маневрів з будь-якими перешкодами у вимірі взаємосумісності між кораблями або підрозділами НАТО та ВМС України.

“Я був дуже вражений спроможностями українських ВМС. Цього ранку ми повернулися після конференції перед виходом у море, яка була проведена українськими ВМС. Це була дуже професійна конференція. Навчання в цілому проводиться з використанням стандартних процедур, які є спільними серед всіх наших союзників, і ми використовуємо їх також під час дій з нашими партнерами. Сподіваюся на цій основі отримати потужну взаємодію у морі з ВМС України”, – сказав американський офіцер.

В понеділок у Одесі відбулась урочиста церемонія відкриття українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2021». Цьогорічне навчання є наймасштабнішим, про що свідчить рекордна кількість країн-учасниць. Метою тренування є набуття досвіду під час проведення операцій у складі багатонаціональних сил міжнародних операцій.

Країни учасниці міжнародних навчань Sea Breeze 2021

Навчання в якому братимуть участь біля 30 кораблів, катерів та суден, більше 30 літаків та вертольотів, до 5000 особового складу та 50 одиниць озброєння та військовоїтехніки. Триватиме з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський, дельті річки Дунай та інших районах України.

Патрульний катер «Старобільськ»

Головними завданнями навчань буде підготовка військовослужбовців, штабів та підрозділів ВМС України до спільних дій з військовими формуваннями збройних сил держав-членів НАТО, отримання досвіду оперативного планування, ведення бойових дій за стандартами та процедурами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності.

Ракетний есмінець USS Ross (DDG 71) в Одесі 27 червня 2021 року

Sea Breeze — це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997-го року відповідно до «Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин» між Міноборони США і Міноборони України від 1993-го року.

 

Sea Breeze ВМС України Навчання Україна Україна-НАТО Україна-США Флот Чорне море