fbpx
На Запоріжжі українські воїни спалили російський БТР-82А

На Запоріжжі українські воїни спалили російський БТР-82А

Бронетехніка БТР БТР-82 Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя Україна

Сили оборони України знищили ворожу бронетехніку на запорізькому напрямку.

Відповідне відео опублікувала Запорізька окрема бригада територіальної оборони

Воїни передового підрозділу одного з батальйонів бригади тероборони у взаємодії із підрозділом Збройних Сил України знищили колісний бронетранспортер БТР-82А окупаційних військ РФ.

Ворожа техніка горіла у лісопосадці між полями біля польової дороги.

Судячи з ящиків з під боєприпасів, які знаходилися біля палаючого бронетранспортера, там розташовувалися позиції окупаційних військ.

«Запорізький напрямок спротиву російській агресії залишається стабільно напруженим.

Та цілодобово наші славні хлопці пильнують на лінії фронту задля збереження миру та спокою в містах і селах у вільній Україні.
Разом переможемо! Слава Україні!», – зазначиили у бригаді територіальної оборони.

Бійці тероборони, у своєму повідомленні не уточнили, якою саме зброєю було знищену російський БТР-82А. Ймовірно, машина була уражена артилерією, або мінометним вогнем Сил оборони.

З опублікованого відео зрозуміло, що за позиціями противника та наслідками ураження бронетранспортера, українські військові спостерігали з безпілотника.

БТР-82АМ (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

БТР-82 – це глибока модернізація радянського бронетранспортера БТР-80, що отримала нову башту з 30-мм гарматою 2А72. Бронетранспортер призначений для транспортування підрозділів, їх вогневої підтримки в бою, знищення живої сили, протитанкових засобів і легкоброньованої ворожої техніки.

Корпус бронетранспортера є модернізованим корпусом БТР-80. Він забезпечує розміщення відділення десанту, подолання водних перешкод, захист від зброї масового ураження. Протикульове бронювання корпусу і башти, забезпечує захист від куль стрілецької зброї та осколків мін і снарядів.

Також бійці Сил оборони України використовуют трофейну бронетехніку для боротьби з агресором.

Бронетехніка БТР БТР-82 Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя Україна