fbpx
Нацгвардія США отримала перший гелікоптер UH-72B Lakota

Нацгвардія США отримала перший гелікоптер UH-72B Lakota

Airbus Авіація Гелікоптери Закупівлі Національна гвардія США Світ США

Airbus передав Нацгвардії США перший гелікоптер UH-72B Lakota.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія Airbus Helicopters 7 вересня, поставила Національній гвардії армії США перший гелікоптер UH-72B Lakota зі свого виробничого підприємства в Колумбусі, штат Міссісіпі, повідомляє компанія Airbus.

Це перший із 18 на даний момент замовлених гелікоптерів UH-72B для потреб Національної гвардії.

UH-72B – останнє втілення комерційного гелікоптера, який в 2006 році з підписанням першого контракту з Армією США перетворився в легкий військовий гелікоптер Lakota.

На базі популярного гелікоптера Н145 інженери Airbus реалізували технічні рішення, які підвищують безпеку польоту та продуктивність машини, включаючи пятилопатевий несучий гвинт, закритий хвостовий гвинт типу Fenestron, двигуни Ariel 2E, поставлені Safran, і пакет авіоніки Helionix.

Пакет Helionix включає вдосконалений подвійний чотиривісний автопілот, забезпечує правильні параметри польоту, захист від перевищення експлуатаційних обмежень, дозволяє автоматично злітати та зависати у повітрі.

Вперше армія США замовила UH-72A Lakota у 2006 році в рамках своєї програми легких гелікоптерів.

Airbus поставив 463 гелікоптери попередньої модифікації UH-72A Lakota у дев’яти конфігураціях армії США, флоту та Національній гвардії США.

У 2016 році американські військові почали використовувати UH-72A як свій основний навчальний гелікоптер.

Окрім цього, в липні, Національна гвардія армії США отримала перший модернізований вертоліт UH-60V (Victor). 13 липня 2021 року керівництво авіації Національна Гвардія Армії США відвідало міжнародний аеропорт Хантсвіля для спостереження за демонстраційними польотами оновленого вертольота UH-60V, в рамках прийняття його в експлуатацію.

Версія UH-60Victor є модернізованим варіантом застарілого гелікоптера UH-60L. Головною відмінністю модернізованої версії є повністю цифрова кабіна пілотів і управління, уніфіковане з сучасними багатоцільовими вертольотами UH-60M.

Airbus Авіація Гелікоптери Закупівлі Національна гвардія США Світ США